WGC Workday – šampion Collin Morikawa

2327

International Federation of PGA Tours – World Golf Championships-Workday Championship at The Concession, Brandenton, Florida, USA
(25. -28.2.2021, -6 hodin)

Neděle – finálové kolo
Šampionem prvního letošního turnaje WGC se stal čtyřiadvacetiletý Collin Morikawa. S celkovým skore -18 utekl pronásledovatelům o tři údery. Druhé místo dělí trojice Viktor Hovland, Brooks Koepka a Billy Horschell, všichni se skore -15.

Světová jednička Dustin Johnson v turnaji propadl. V posledním kole zahrál 78 ran s pěti birdie, sedmi bogey a dvěma double bogey. Skončil na 54. místě (+5).
Neoslnil ani světová dvojka Jon Rahm. Obsadil 32. místo (-4).
Rory McIlroy skončil v Top 10 na 6. místě. Dělí ho s Webbem Simpsonem (oba -12).

Další umístění:  5. Scheffler (-14), 9. Reed (-11), 11. Fitzpatrick (-10), 15. Thomas, Matsuyama (-8), 18. Ancer (-7), 22. DeChambeau, Hatton, Homa (-6), 28. Niemann, Im (-5), 32. Garcia (-4), 35. Berger (-3), 39. Schauffele (-1), 44. Woodland (+1), 44. Fleetwood (+2), 54. Rose, Scott, Watson (+5).

Konečné výsledky

Sestřih finálového kola

 

 

Collin Morikawa - foto pgatour.com
Collin Morikawa

Sobota – 3. kolo
Třetí kolo, třetí lídr. Sobotní kolo bylo ve znamení velkého nástupu Collina Morikawy (-15). V půlce kola vedl dokonce už o šest ran, když v první devítce zahrál šest birdie, z toho pět v řadě od pětky do devítky. Druhou devítku došel v paru a kolo uzavřel s výsledkem 67 ran, s bilancí osmi birdie a tří bogey. Vede o dva údery před dvojicí Brooks Koepka, Billy Horschel (oba -13), kteří s ním budou v neděli válčit o titul. 

Dustin Johnson už do pořadí na špici nepromluví. Ztrátu z prvního kola kdy hrál 77, nenapravil ani dvakrát 69. Světová jednička je na 42. místě  (-1), daleko od hráčů v čele turnaje.
Stejně tak světová dvojka Jon Rahm. Třetí kolo došel v paru a je na 45. místě (E).
Ve hře o titul jsou ještě Web Simpson na 4. místě (-12) a Rory McIlroy s Patrickem Reedem na 5. místě (oba -11).

Hole in One zahrál Trevor Simsby sedmičkou železem na 6. jamce.

Další pozice: 7. Hovland, Scheffler, Matsuyama, Fitzpatrick (-10), 11. Ancer, Finau (-9), 14. Garcia (-8),  16. Thomas (-7), 20. Im, Woodland (6), 28. Berger, Hatton, DeChambeau (-3), 35. Niemann (-2), 45. Scott, Schauffele (E), 57. Välimäki, Rose, Westwood (+4).

Leaderboard

Sestřih 3. kola

 

 

Brooks Koepka - foto pgatour.com
Brooks Koepka

Pátek – 2. kolo
Ze třetí pozice postoupil do vedení Brooks Koepka (-11). Druhou pozici dělí Cameron Smith, Billy Horschell a Collin Morikawa (všichni -10).
Lídři úvodního kola Simpson a Fitzpatrick hráli shodně 69 ran a ustoupili na společnou 5. pozici (-9).
Světová jednička Dustin Johnson se po mizerném prvním kole otřepal, zlepšil se o osm ran na 69 a posunul se dopředu na 54. pozici (+2).
Světová dvojka Jon Rahm má za sebou tragické kolo. Čtyři birdie, šest bogey a jedno double bogey, 76 ran ho srazily o 36 pozic na 43. místo (E).
Naopak výrazně si polepšil světová trojka Justin Thomas. S devíti birdie a třemi bogey se zlepšil o sedm úderů na 66 ran, vylétl výsledovkou o  31 příček na 13. pozici (-5).
Rory McIlroy zůstává na 13. pozici (-5).
Výrazný propad zažil Sergio Garcia. Po kole s výsledkem 74 spadl ze  třetího místa na 20. pozici (-5).

Další pozice: 5. Finau (-9), 8. Reed (-8), 10. Ancer (-7), 12. Matsuyama (-6), 17. Hovland, Woodland (-4), 20. DeChambeau, Niemann (-3), 26. Im (-2), 35. Hatton, Westwood, Schauffele (-1), 43. Rose, Berger, Scott (E), 59. Fleetwood (-3).

Leaderboard

Sestřih 2. kola

 

 

Simpson Fitzpatrick - foto PGA Tour
Webb Simpson a Matthew Fitzpatrick

Čtvrtek – 1. kolo
Vedou Web Simpson a Matthew Fitzpatrick (oba -6). Simpson hrál sedm birdie a jedno bogey, Fitzpatrick čistých šest birdie.
Třetí místo dělí Brooks Koepka, Billy Horschel, Sergio Garcia a Kevin Kisner (všichni -5).

Špatný den měl světová jednička Dustin Johnson. Startoval z desítky odpaliště a až do osmé jamky byl v paru. Pohroma začala na deváté jamce, kde přišlo první double bogey, na čtrnáctce přišlo druhé. K tomu přidal dvě birdie, tři bogey a zapsal 77 ran, pět nad par. Výsledek ho zařadil na 64. místo, které dělí mimo jiné s Brysonem DeChambeau a Bubbou Watsonem (všichni +5).

Naopak dobře začali světová dvojka Jon Rahm, Patrick Reed a Tony Finau. Jsou na 7. pozici, pouhé dvě rány od vedoucích hráčů (-4).
O ránu zpět je na 13. místě Rory McIlroy se šesti birdie a třemi bogey, 69 ranami, třemi pod par.

Další pozice: 7. Im (-4), 13. Scheffler, Niemann (-3), 19. Morikawa, Hatton (-2), 25. Schauffele, Woodland, Hovland, Bezuidenhout, Ancer (-1), 35. Scott, Matsuyama, Zalatoris, Välimäki (E), 44. Thomas, Homa, Kuchar, Berger, Rose (+1), 53. Westwood (+2), 60. Fleetwood (+3), 68. English, Sullivan (+6).

Leaderboard

Sestřih 1. kola

 

 

Úvod
Dějiště druhého turnaje čtyřdílného World Golf Championship mělo být stejně jako v předchozích letech Mexiko. Vzhledem k pandemickým logistickým omezením se konání turnaje přesunulo do Brandentonu na Floridě.
Titulárního sponzora oznámila PGA Tour 16. února. Je jím agentura Workday, působící v podnikových cloudových aplikacích pro finance, plánování a lidské zdroje.
Prvním turnajem sezóny WGC 2020-201 měl být HSBC Championship v čínské Šanghaji loni v říjnu, který byl zrušen. Pokračováním je současný Workday na Floridě, následují Dell Technologies v druhé polovině  března v Texasu a FedEx St. Jude Invitational začátkem srpna v Tennessee.
WGC je akcí International Federation of PGA Tours pro hráče Asian Tour, European Tour, Japan Golf Tour, PGA Tour, PGA Tour of Australasia a Sunshine Tour.

Turnaj má nejlepší možné obsazení. Na startu bude 72 hráčů a téměř kompletní Top 20 světového žebříčku: Johnson, Rahm, Thomas, Schauffele, Hatton, Morikawa, McIlroy, Cantlay, Simpson, DeChambeau, Reed, Koepka, Berger, Hovland, Finau, Im, Wolf, English a Fitzpatrick. Chybí pouze Casey. Stále nehraje Tiger Woods, je v rekonvalescenci po operaci zad.

Hraje se na hřišti The Concession s parem 72 civilní délkou 6.397 metrů.

Dotace odměn je 10,5 milionu dolarů. Loni v Mexiku vyhrál Patrick Reed

Turnaj vysílá Golfchannel ve čtvrtek a pátek od 19 hodin, v sobotu a neděli od 18 hodin.

Odkazy:   Concession GC     Hřiště na satelitní mapě    Stránky turnaje   Loňské zpravodajství

 

Sestřih loňského finálového kola