Nemocná rybka si našla cestu do útulku. Záchranná vesta ji drží „nad vodou“

Akvarijní rybička trpící poškozením plynového měchýře se stala novou hvězdou sociálních sítí. Díky podnikavosti majitelky azylu, do kterého se rybička dostala, může znovu plavat.

Stacey O'Sheaová provozuje malý azyl pro zachráněná zvířata The Garden Sanctuary v anglickém Wolverhamptonu. Mezi dvěma stovkami rezidentů tu našla útočiště i akvarijní rybička. Kvůli neléčitelnému poškození plynového měchýře měla potíže s plaváním a udržením rovnováhy. „Nějakou dobu žila vzhůru nohama na dně nádrže,“ uvádí Stacey O'Sheaová, kterou oslovili s žádostí o pomoc původní majitelé.

Poškození plynového měchýře se dá většinou vyřešit snadno, pokud je způsobeno například trávicími problémy. U této rybičky však řešení nebylo tak snadné, a O'Sheaová proto nakonec přišla s pozoruhodným řešením – vyrobila pro rybičku speciální záchrannou vestu z drobných plastových trubek a spojek, které se používají u čisticích filtrů, a přidala pár kousků polystyrenu, jenž v konstrukci funguje jako závaží. Díky různému množství polystyrenu se rybička také může dostat do všech koutů svého akvária.

Není to poprvé, co veřejnost obletěla informace o záchraně rybičky. Dnes již nejsou tak nezvyklé případy, kdy jsou rybičky operovány. Majitel rybičky z Massachusetts dokonce vyrobil podobné zařízení pro svou pětiletou společnici a v San Antoniu zachránili zaměstnanci akvária hendikepovanou rybku za pomoci vodního kolečkového křesla.

Tagy: