Na D1 se v obou směrech srážely kamiony s auty, směr na Prahu byl zavřený

  10:24,  aktualizováno  12:37
Zřejmě špatná viditelnost kvůli mlze přispěla k sérii dopravních nehod na D1 poblíž Brna. K srážkám došlo v obou směrech, ten na Prahu byl kvůli tomu na 179. kilometru zhruba na hodinu a půl ucpaný a vznikla několikakilometrová kolona. Situaci komplikovaly i další nehody na objízdné trase.

Hromadná nehoda na 179. kilometru D1 u Ostrovačic na Brněnsku zablokovala směr na Prahu. Došlo při ní k jednomu lehčímu zranění. (23.2.2021) | foto: HZS JmK

První kolize kamionu, dvou dodávek a osobního auta se odehrála před devátou hodinou ráno na 177. kilometru D1 v nově opravovaném úseku poblíž Říčan ve směru na Brno.

„Nehoda se obešla bez zranění, po krátké době se podařilo místo uklidit a dálnice byla znovu průjezdná,“ přiblížil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zhruba ve stejné době se však poblíž u Ostrovačic srazil ve směru na Prahu osobní vůz s nákladním. Do nehody se připletly ještě kamion s dodávkou, které nestihly zabrzdit.

„Směr na Prahu je kvůli nehodě uzavřený a prakticky okamžitě se směrem k Brnu začala tvořit kolona,“ popsal Malášek. Kolona rychle narostla až do třináctikilometrové délky, zhruba v 10.30 však policisté uvolnili jeden pruh a auta se znovu začala rozjíždět. 

Po poledni už byla dálnice průjezdná bez větších komplikací. 

Záchranáři na místě ošetřili jednoho pacienta, který byl převezen do brněnské Úrazové nemocnice. „Je předpoklad, že by se nemělo jednat o vážnější zranění,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

K dalším dvěma nehodám, do nichž byla zapojena celkem čtyři auta, došlo na silnici mezi obcemi Říčky a Říčany, kudy vede objízdná trasa problematického úseku dálnice. „Na místě je špatná viditelnost,“ upozornili na svém Twitteru hasiči na přetrvávající mlhu.

I zde zasahovali záchranáři. „Ošetřili jsme jednu pacientku, kterou vezeme do fakultní nemocnice v Bohunicích. I tady by mělo jít o lehčí zranění,“ podotkla Bothová.

Hromadná nehoda na 179. kilometru D1 uzavřela směr na Prahu, poblíž došlo i k dalším kolizím.

Hromadná nehoda na 179. kilometru D1 uzavřela směr na Prahu, poblíž došlo i k dalším kolizím.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: