„Hříšná“ Misska roku 2001, která se musela vzdát své korunky královny krásy pro nafocení lechtivých fotek pro pánský časopis, žije společně se svým partnerem a dvěma dcerkami, Lily (2) a Ellou (6), v Kanadě. A jak sama na sociální síti podotkla, v zemi javorového listu je to daleko přísnější, co se koronavirových opatření týče. Jenom pouhá vyšetření se dělají podstatně častěji! „Hokejisty tady v Montrealu testují ‚nosem‘ každý den. Manželky a děti 1x týdně, v případě, že děti nechodí do školy. Pokud chodí do daycare, školy a tak dále, testují se 2x týdně. A neslyšela jsem nikoho, kdo by si stěžoval,“ podotkla Diana Kobzanová na svém instagramu.

Při cestě do Kanady, a je jedno, zda jste Kanaďan, anebo turista, je potřeba negativní test a mobilní aplikaci ArriveCan, která se musí denně aktualizovat. „A teď je novinka, při příletu vás znova testují na letišti v Kanadě, odvezou na hotel, který si platíte sami (cca 2000 kanadských dolarů – tedy necelých 34 tisíc, pozn. red.), a čekáte na výsledky testu 2-3 dny. Negativní = dokončíte karanténu doma, pozitivní = odvezou vás do státního zařízení po zbytek karantény. Ještě má někdo chuť jezdit na dovolenou? Ty bláho, Maledivy a spol. na moji hlavu,“ vrtí hlavou nad všemi, co i v této těžké době cestují po celém světě.

VIDEO: Kobzanová: Bez peněz od Frolíka bych byla pod mostem!

Video
Video se připravuje ...

Kobzanová: Bez peněz od Frolíka bych byla pod mostem! Jan Jedlička, Kristýna Léblová, archiv

Ostatně ani domácí karanténa nemá zrovna volný režim. „Několikrát denně (mně 10x) volají, jestli karanténu dodržujete. Mně třeba přišla domů zkontrolovat policie, zhruba sedmý den karantény, jestli jsme opravdu doma. Chtěli naše pasy a chtěli nás všechny i vidět na vlastní oči, že jsme doma a nelítáme po městě. Já, pokakaná až za ušima, jsem se bála vynést před dům odpadky. Řekli mi, že nás přijdou zkontrolovat znova,“ líčila, jak své občany příslušné orgány hlídají – a jak by je i potrestaly. „V případě, že porušíte pravidla, odvezou vás do státního detenčního centra.“ Což je v našich poměrech naprosto nepředstavitelné!

Oproti naší republice je zde jeden velký rozdíl: „Žádný protesty tady nejsou, večerka je v 8 večer... A to má Quebec cca 1000 nakažených denně. A mimochodem, ani lidi, kteří mají vakcínu, vracejí se zpět do Kanady, nemají ŽÁDNOU ÚLEVU z karantény ani jiných restrikcí. Tady se s tím ne*erou.“

Mnoho jejích fanoušků Dianu upozorňovalo, že v tuzemsku ani politici nedodržují vlastní pravidla, chodí na fotbal a do restaurací, tak proč by měli všechna nařízení tolerovat také „obyčejní lidé“. Na to měla odpověď jasnou: „Připomnělo mi to mojí mamku, z dob mé puberty. ‚Když Petra (Jana, Lenka, Žaneta…) půjde a skočí z okna, skočíš taky?!‘ Takže?“ nadhodila věcně.

VIDEO: Hokejista Frolík promluvil o svatbě s modelkou Kobzanovou

Fotogalerie
58 fotografií