OBRAZEM: Na Třešňovce pod Panoramou možná vyroste lehkoatletický stadion
Teplicím takový stadion chybí. Vizualizace: Archiv ateliéru Mise
Teplice

Teplice – V pondělí 22. února, na zasedání teplických zastupitelů, představil architekt Petr Sedláček studii stavby lehkoatletického stadionu. V úvodu své prezentace zmínil, že najít v Teplicích odpovídající prostor s rovnou plochou, o rozloze minimálně 200x200 metrů, tak aby navazovala na infrastrukturu a byla dostupná městskými hromadnými prostředky, nebylo vůbec jednoduché.

Studio Mise Petra Sedláčka vytipovalo nakonec tři lokality. Třešňovku, konkrétně prostor nedaleko pod hotelem Panorama, hřiště Hvězdy Trnovany a prostor Svazarmu a odstavné plochy pro kamiony Na Dolinách v Novosedlicích. V případě Hvězdy Trnovany jsou podle Sedláčka problémem majetkoprávní vztahy. Lokalita Na Dolinách zase nemá přímou urbanistickou návaznost na město Teplice. Nejvhodnější se proto jeví lokalita Třešňovka. „Není to sice ideální rovina, ale je to prověřená lokalita už ze studie, kterou jsme prováděli v případě koupaliště.“

Lokalita Třešňovka Pod Doubravkou má podle architekta přímou návaznost na město. Plánovaný stadion by neměl být dramaticky uzavřený a měl by navazovat plynule na okolní krajinu. Velikostí bude patřit spíše k menším městským stadionům. „Parametry odpovídají potřebám atletického svazu. Bude zde zázemí, parkovací místa, kterých není potřeba tolik, jako v případě koupaliště a v plánu je i stavba menší sportovní haly, navazující na stadion,“ uvedl Sedláček.

Sportovní hala by měla být podle jeho informací multifunkční, ale podstatně menší, než je současná sportovní hala na Stínadlech. Nové prostory by mohly využívat další oddíly, pro které už ve stávající hale není kapacita. „Vzhledem k tomu, že by stavba stadionu by byla zapojená do svahu a veškeré zázemí bychom tak mohli umístit pod její spodní okraj, jednalo by se o určitou architektonickou raritu.“

Informaci o potřebě dalších kapacit pro sportovce a záměru města vybudovat další krytou halu, potvrdil i primátor Hynek Hanza. „Když už bychom investovali do stadionu, investovali bychom současně i do výstavby haly,“ poznamenal. Jak současně upozornil, nová hala by byla podstatně menší a tribuna by nabídla maximálně několik málo stovek míst. Disponovala by ale palubkovým povrchem, který je podmínkou pro pořádání vyšších sportovních soutěží.

Náměstek primátora Jiří Štábl na dotaz z řad zastupitelů na výši celkové investice, odpověděl, že město počítá s finanční účastí Národní sportovní agentury. Ta by se na nákladech mohla podílet až do výše 50 procent. Odhad celkových nákladů se předběžně pohybuje kolem 100 miliónů korun. Hynek Hanza v závěru diskuse upozornil, že se v případě lehkoatletického stadionu jedná o návrh, o kterém bude zastupitelstvo ještě diskutovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru