Drogový gang odhalili díky bdělým lékarníkům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Drogový gang odhalili díky bdělým lékarníkům

Policisté při zatčení nijak nešetřili ani trojici příslušnic heroinového gangu.
Policisté při zatčení nijak nešetřili ani trojici příslušnic heroinového gangu. (Foto pro Aha! – Jiří Čada)

Ostražití lékárníci z Vysočiny byli konečnou pro šestičlenný gang výrobců heroinu. Nahlásili totiž policistům podezřelé nákupy léků umožňujících výrobu drog.

„Jde o trojici žen a trojici mužů (35 až 48). Ti si od začátku roku 2019 pomocí zfalšovaných lékařských předpisů v lékárnách opatřovali léky Vendal Retard a Durogesic, ze kterých pak vyráběli náhražku heroinu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Pro výrobce drog si do Prahy před několika dny přijeli policisté. Pachatelé skončili v policejních celách v Jihlavě. Pětice z nich posléze putovala do vazební věznice. Jeden z mužů je stíhán na svobodě. „Všichni obvinění mají bohatou trestnou minulost, a navíc jsou silně závislí na drogách,“ řekl šéf krajských kriminalistů Pavel Kubiš. Výslechy zadržených totiž provázely silné abstinenční příznaky. Šestici žen a mužů nyní hrozí až deset let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.