Češi v zahraničí: Wágnerovy dva kyperské zásahy a první trefa Haška

24.02.2021, 12:32
Aktuality
Martin Hašek (© AFP)
V kyperské lize se dvakrát prosadil útočník Tomáš Wágner a pomohl k výhře Ney Salamis nad Karmiotissou. Ve druhé německé lize skóroval záložník Martin Hašek a jeho Würzburg porazil vedoucí Hamburger SV. Branku si připsal také Erik Daniel ze Slovanu Bratislava.

Anglie


Burnley v sobotu remizovalo doma s West Bromwichem 0:0. Útočník Matěj Vydra odehrál za domácí celých 90 minut.

Obránce Vladimír Coufal a záložník Tomáš Souček odehráli celé utkání za West Ham United v zápase proti Tottenhamu a přispěli k vítězství 2:1. Souček dostal v 56. minutě žlutou kartu.

V League Championship odehrál celé utkání za Bristol City obránce Tomáš Kalas. Jeho tým proti Barnsley doma prohrál 0:1.

V úterý se ale Bristol rehabilitoval vítězstvím 3:1 na půdě Middlesbrough. Kalas opět odehrál celý zápas.

Itálie


Záložník Antonín Barák odehrál celých 90 minut za Hellas Verona v utkání na půdě Janova. Jeho tým remizoval 2:2.

Záložník Jakub Jankto nastoupil v dresu Sampdorie Janov na druhý poločas utkání na hřišti Lazia. Námořníci prohráli 0:1.

Ve druhé lize prohrála Brescia doma s Cremonese 1:2. Od začátku hrál za ni obránce Aleš Matějů, který střídal v 78. minutě.

Německo


Útočník Patrik Schick odehrál celých 90 minut za Leverkusen na půdě Augsburgu. Zápas skončil nerozhodně 1:1. Za domácí hrál od 73. minuty záložník Jan Morávek.

Obránce Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě Hoffenheimu proti Brémám. Odehrál 81 minut a v 51. minutě dostal žlutou kartu. Svému týmu pomohl výkonem k vítězství 4:0. Za hosty chytal celý zápas Jiří Pavlenka. V obraně hrál Theo Gebre Selassie.

Ve druhé lize se střelecky prosadil záložník Martin Hašek v dresu Würzburgu proti Hamburku. V 19. minutě otevřel skóre utkání. Kickers vedli dokonce už 3:0. Nakonec ale utkání skončilo 3:2.

Slovensko


Dunajská Streda remizovala ve šlágru kola se Žilinou 1:1. Celé utkání za domácí odchytal brankář Martin Jedlička.

Nitra doma s Trnavou prohrála 0:1. Kompletních 90 minut odehrál za vítěze obránce Filip Twardzik.

Záložník Nicolas Šumský nastoupil v základní sestavě Seredě na půdě Michalovců. A pomohl k vítězství 2:0. Vystřídán byl v 88. minutě. Celé utkání odehrál Ondřej Machuča, který dostal v 90. minutě žlutou kartu.

Senica prohrála doma s Trenčínem 2:3. Celý zápas odchytal za domácí Tomáš Fryšták. Do hry se v 65. minutě dostal také Dominik Duda, od 76. minuty hrál Oskar Fotr.

Slovan Bratislava si poradil doma s Pohroním. Vítězství 1:0 zařídil záložník Erik Daniel. Za hosty odehrál celý zápas obránce Petr Pavlík. V 88. minutě dostal žlutou kartu. V 57. minutě nastoupili i Petr Galuška a Ondřej Chvěja.



Sereď v dohrávce nestačila na Nitru a prohrála 1:2. Od začátku zápasu za ni hráli dva Češi. Nicolas Šumský odehrál 71 minut. Ondřej Machuča vydržel na hřišti 84 minut.

Belgie


Obránce Václav Jemelka odehrál za Leuven v Bruggách takřka celé utkání. Jeho tým prohrál 0:3 a Jemelka musel vystřídat těsně před koncem kvůli drobnému zranění.

Útočník Tomáš Chorý nastoupil v 75. minutě za Waregem proti Lutychu. Týmu přispěl k vítězství 3:2.

Kypr


Dvěma brankami pomohl útočník Tomáš Wágner k vítězství svého celku Nea Salamis nad Karmiotissou 4:0. V 50. minutě proměnil penaltu a v 85. minutě pečetil konečný výsledek.



Záložník Josef Hušbauer nastoupil z lavičky do zápasu svého Anorthosisu Famagusta proti Doxe od začátku druhého poločasu. V 56. minutě dostal žlutou kartu. Ale radovat se mohl z vítězství 1:0.

Oba čeští obránce Omonie Nikósie Jan Lecjaks a Michael Lüftner odehráli proti APOELu celé utkání a dostali žlutou kartu. Lecjaks v 50. minutě a Lüftner v nastaveném čase. Oba po duelu slavili vítězství v derby 1:0.

Obránce Josef Kvída nastoupil v základní sestavě Pafosu proti Ermisu. Odehrál 76 minut a ve 29. minutě dostal žlutou kartu. Za hosty, kteří v Pafosu prohráli 1:3, odehrál celé utkání záložník Zdeněk Folprecht.

Maďarsko


Záložník Jakub Plšek nastoupil v 65. minutě za Puskás Akademii, která zvítězila 3:0 na půdě Budafoki. Na trávníku byl u poslední branky Manceho z penalty, která pečetila konečný výsledek 3:0.

Kisvárda prohrála 0:3 na půdě Paksu. Český záložník Jaroslav Navrátil odehrál první poločas a pak byl vystřídán.

Útočník David Vaněček nastoupil v základní sestavě Diosgyöri na půdě Fehérváru a odehrál 68 minut. Přispěl k vítězství 3:1.

Polsko


Obránce Michal Frydrych odehrál celé utkání za Wislu Krakov, která porazila doma Pogoň Štětín 2:1.

Záložník Martin Pospíšil odehrál celých 90 minut za Jagiellonii Bialystok, která remizovala 1:1 na hřišti Podbeskidzie. Ve 48. minutě dostal žlutou kartu. Za domácí nastoupil v základní sestavě Jakub Hora, který střídal v 85. minutě.

Raków Czestochowa vyhrál 2:1 na půdě Zaglebie Lubin. Z českých fotbalistů byl u toho jen Petr Schwarz, který nastoupil až v 88. minutě.

Záložník Jan Sýkora nastoupil v základní sestavě Lechu Poznaň proti Slasku Wroclaw. K vítězství 1:0 přispěl svým výkonem do 85. minuty a asistencí na vítěznou branku.



Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo odehrál za Gaz Metan Medias celé utkání proti CFR Kluž. Ta si nakonec ze hřiště soupeře odvezla výhru 1:0.

Řecko


PAOK Soluň porazil doma Lamii 4:0. Za domácí hrál od začátku útočník Michael Krmenčík. Vystřídán byl v 62. minutě.

Slovinsko


ZáložníkMarcel Čermák odehrál o něco více než poslední půlhodinu za Aluminij Kidričevo v zápase s Olimpií Lublaň. Nastoupil v 59. minutě. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Turecko


Obránce Tomáš Břečka odehrál celé utkání za Kasimpasu proti Karagumruku. Jeho tým nakonec vybojoval vítězství 3:2.

Útočník Milan Škoda nastoupil v základní sestavě Rizesporu, který hrál na půdě Ankaragücü. Střídán byl v 67. minutě. Rizespor si odvezl remízu 1:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (62)

Přidat komentář
dave30

Ten Morávek je pro mě záhadou. I s hostováním je v Augsburgu 9 roků. Má odehráno asi 100 zápasů (většinou ale jenom pár minut). Jenom za poslední 4 roky má 19 zranění (podle livesportu). Jak může někdo s takovým hráčem neustále prodlužovat smlouvu? Sice tam nebere žádný velký balík (něco kolem půl milionu euro ročně, třeba Koubek tam má skoro 2krát tolik)), ale i tak. A to tam má smlouvu do června 2022...

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě můj subjektivní názor:

Když už je zdravý, tak si svoje odehraje. Kvalitu má a za ten palt na těch pár zápasů v roce se asi vyplatí. Jinak si to taky nedokážu vysvětlit.

Reagovat
dave30

No právě - když je zdravý. Tuto sezónu první minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele je to zaokrouhlený číslo, ale třeba se jím vyplatí, 1 minuta jeho času na hřišti za 700-800 euro co já vím.

Reagovat
dave30

Jinak se obávám, že u něho ta částka bude ještě větší.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychom brali zdejší čísla, tak od sezóny 12/13 je to v průměru 620 minut na sezónu, ale pohár tu asi započítaný není. Takže to zvedeneme na 650 minut / sezóna.

Pokud má 40k měsíčně po celou dobu pak je to 480k za rok - 480.000/650 = 738

Pokud (a to spíš) bral na začátku víc, tak řekněme že byl první roky 3 roky kontraktu na 80k měsíčně, další smlouvou šel dolů třeba na 60k a teď je na 40k.

Pak od boku střelíme, že průměrný plat do dnešní doby byl 60k měsíčně je . 720.000/650 = 1.108

Takže asi jo, je klidně možný, že těch 1000 éček na minutu na hřišti v oficiálním zápasem Morávek Augsburg přišel

Reagovat
dave30

A přitom taková blbost...

Ne, vážně. Pěkně sis s tím pohrál.

Reagovat
dave30

Našel jsem, že za roky 14-21 by měl mít 3,8 milionu liber. Pokud by měl v letech 12-13 to, co v roce 2014, tak k tomu ještě připočítej 1,35 milionu. Tak a teď můžeš počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu že pokud by bral 720k € ročně v průměru, pak by to bylo 5.76 milionu € za 8 let. Rozdíl mezi librou a eurem řekněme 0.8 za tyhle roky v průměru (to jsem fakt linej dohledávat přesně, ale nebude to daleko od pravdy) 5.76 *0,8 = 4.6

Tím jsme si převedli náš původní odhad na libry.

Z toho co jsi psal vyplývá, že za to období měl ve skutečnosti 5.15 mega liber.

5.15 - 4.6 = 0.55 - procentuelně potom 9.4%

To znamená že měl reálný plat o skoro 10% vyšší tudíž

Při teoreticky průměrné dávce 650 minut za sezonu Augsburg stala 1 minuta pobytu Jana Morávka na pažitu oficiálního zápasu

Více než 1200€

Ale říkám střelil jsem od boku těch 0.8 libra euro

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek - fotbalový šejk.

Reagovat
dave30

Reagovat
Salfovic

Druhej Rosický.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi těžko podívej se kolik odehrál za svojí karieru Rosickej minut a zápasů včetně nároďáku a co odkopal Morávek.

Reagovat
smazaný uživatel

jedna záhada je Morávek, jak je výše zmíněno....

druhou záhadou je pro mě výkonnostní sešup N. Šumského....jako není jediný velký talent, co neuspěl...ale valil jsem oči, když jsem z tohoto článku dozvěděl, že hraje za Sereď no a koukám, že už mu je 27...ten dobře prodrbal tu kariéru...na livesportu je ten výčet klubů, kde působil vskutku mimořádný....a nejvíce mě rozesmálo hostování z Parmy do Vysokého Mýta

Reagovat
dave30

A jak jsi přišel na to, že to měl být nějaký talent? Jestli se nepletu, tak s U17 nehrál ani kvalifikaci ani závěrečné EURO (2010 tuším Lichtenštejnsko). Rok nato bylo EURO U19 (tuším Rumunsko) kde také nebyl. Ani na EURU U21 (2015 Česko) nebyl. Tak proč to měl být nějaký talent? Protože mu manažer (nebo tatínek) zařídil akademie po celém světě? K tomu není potřeba až tolik talentu, stačí dostatek peněz. Mě se zdá, že jsem o něm poprvé slyšel až v souvislosti s tou autonehodou. A od té doby v podstatě také ne...

Reagovat
Salfovic

To si děláš srandu Vždyť článků o tomhle supertalentu vycházelo tři prdele

Reagovat
dave30

Zřejmě slušné PR oddělení.

Reagovat
iamnotdave

Právě, to PR měl táta zmáklý velmi dobře občas se do exotických destinací dostávají hráči, kteří si takhle nafejkujou životopis, že hráli ve velkých akademiích a oni je pak podepíšou a buď se nějak chytí nebo se to za pár měsíců provalí

Reagovat
dave30

Jj, četl jsem o komsi, že takto proplul celou svou kariéru v celkem solidních klubech a přitom v podstatě nikde nehrál.

Reagovat
Mass

Kdo to byl si nevzpomeneš?

Reagovat
dave30

Nevím, mrknu na to...

Reagovat
smazaný uživatel

to PR měl asi slušně zmáklý vím, že jsem o něm četl článků a článků....ale nijak podrobně jsem ho nesledoval...takže to zřejmě bylo slušnou prací agenta či otce...a fotbalově nebyl nejspíš nijak zázračnej

Reagovat
dave30

Jj, podobně to vidím i já.

Reagovat
smazaný uživatel

o tom zmrdovi by se nemělo ani psát

Reagovat
Pablos

jakto ? Proč zmrd, abych řekl pravdu já o něm moc nevím, tak klidně povídej.

Reagovat
dave30

Zabil v autě svoji přítelkyni...

Reagovat
Pablos

To jsem vlastně něco zaznamenal... ty joo, ale už si to moc nevybavím teda.

Reagovat
Pablos

tak čtu, že nejel rychle, nebyl ožralej nebo sjetej ....nejspíš nevěnoval řízení ...jako může stát, nesmělo by, ale může ...to u mě není zmrdství teda.

Reagovat
dave30

Víš jak, vysvětli to té rodině...

Reagovat
smazaný uživatel

Kontakt tam byl

Reagovat
cristiano.K.

moc na krev

Reagovat
mistr129

Reagovat
Alan_Shearer

Co ten Oskar Fotr, nemluvilo se o nem X let zpatky jako o velkym talentovi?

Reagovat
forma

Reagovat
dave30

A ten měl zářit kdy? Dohledal jsem u něho pár minut v U17. Jinak kariéra desítek (stovek) podobných. Do 20 let juniorka, potom Varnsdorf, Vlašim. Co na tom je zářivého?

Reagovat
Alan_Shearer

Nevim jak jsi na tom se ctenim, ale nikde jsem nenapsal, ze nekdy zaril. Jen si pamatuju, ze se o nem mluvilo jako o talentovi. V mladeznickych kategoriich Slavie daval mraky golu, cetl jsem o nem vseljaky komentare na EF i jinde.

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/mlady-fotbalista-slavie-fotr-dal-za-rok-50-golu.A130220_093834_fotbal_rou

Reagovat
dave30

Promiň, já to nemyslel nikterak agresivně. Ale jestliže má být někdo talent, tak musí někde vynikat (zářit). Přečetl jsem si článek a chápu. Nicméně takových, kteří vynikají v 16-17 letech mezi dorostenci, takových jsou opravdu desítky.

Reagovat
Alan_Shearer

Jooo. taky sorry ja o Fotrovi takrka nic nevim, jen si proste pamatuju, i diky jeho jmenu, par zminek a tenhle clanek. Dat 50 golu, to uz si cejch talentu asi zaslouzi. Jinak talent by asi mel vynikat, o tom zadna, ale tak jsou kluci, u kterych vidis, ze jsou fotbalove jinde, ale nikdy to prodat nedokazou zejo.

Reagovat
dave30

Jasně. Hlavně v tomto věku je ještě pořád velký rozdíl v biologickém věku. A toto by mělo odhalit oko zkušeného trenéra (manažera). Někdo nevyniká v tomto věku jenom proto, že není fyzicky akcelerovaný. Nicméně může mít potenciál a kolem 20. roku může být před těmi akcelerovanými. O takovém si ovšem v jeho 16-17 letech nepřečteš. Proto mi přijde popisování těchto "hvězdiček" celkem zbytečné. Na druhou stranu o něčem ti novináři psát musí.

Reagovat
Losinho

Byl ohromnej talent v mládeži Slavie, nezvládl přechod mezi dospělý.

Reagovat
dave30

O to právě jde, že jenom v dorostu. Takových, kteří nezvládli přechod do mužů je spousta. Někdy se na tom podepíše i klub, který hráče v dorostech předrží místo posunu do mužů (třeba formou hostování). Ale většinou si za to ti mladí mohou sami. V dorostech je plácají po ramenou a když se posunou a ono už to tak dobře nejde, tak se z toho po...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, koukám expert

Reagovat
dave30

Vypadá to na tvou alergii na mě. Já vím, dovolil jsem si napsat něco, co ti příliš nevonělo, tak jsem se dostal na index. No co už, budu nucen se s tím vyrovnat...

Reagovat
Losinho

Jen vysvětluju ten povyk okolo něj. Slavie ho tehdy i celkem propagovala (jako to teď bylo třeba u Markoviče).

Reagovat
dave30

Ok, naprosto chápu. Nikdo nemůžeme znát všechny tyto talentované mladíky (proto jsem se také ptal, protože jsem o něm až tak nic světoborného nenašel). Toho Markoviče mám asi více v paměti a čekal jsem ho asi jinde, než na hostování ve Vlašimi.

Reagovat
Losinho

Já ani ne

Reagovat
paver

Wágnerovi ta kyperská sranda liga celkem sedla - 17z/11g/3a. Tímhle tempem by po něm mohl sáhnout někdo z té kyperské top čtyřky a celkem bych mu to i přál

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Brecka me teda dost prekvapil, ze v Turecku nastupuje, tohle jsem teda vubec necekal. Jinak samozrejme Coufal, Soucek, Kader konecne po zraneni, Barak, Jankto - moc pekne vykony.

Reagovat
ondrasch77

Tak on jediný má stabilní výkonost, ostatní stopeři se vedle něj mění, jak na běžícím páse (redky, zranění atd...)

Reagovat
Andis

Na nějakou českou top eklávu to úplně nevypadá. Je tam pár kusů, ale s tímhle udělat díru na ME ?

Reagovat
lampas

Wagner si tam dá ještě sezonu a bude atakovat sto ligových gólů.

Reagovat
ondrasch77

Už je poměrně blízko..., Jablonec tam má celkem 6 (z 10) želízek v ohni...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Klub_ligov%C3%BDch_kanon%C3%BDr%C5%AF

Reagovat
ondrasch77

Možná by se hodilo dodat, že Gebre Selassie a Kalas nastupují ve svých týmech poslední dobou pravidelně jako kapitáni svých týmů...

Reagovat
Kily

Kalas už půl roku, pásku dostal na začátku sezony

Reagovat
Pablos

Vím, že u Kalase to většinou je psáno co jsem si tak většinou všimnul... buď to teď vytratil anebo třeba nebyl teď kápem.

Reagovat
db18
Reagovat
Aldeano

To HSV dokáže zase úplně v klidu ještě nepostoupit...

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.eurofotbal.cz/clanky/leicester-ziskal-danskeho-obrance-jacoba-laursena-28036/

Oktagon Underground diskusia, prípadne aj dianie v MMA. Teším sa na obľúbený postoj a pravidlá zo starej K1 mixnute s obľúbeným Muay-Thai ❤️ .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele