Možná jste na tom stejně jako my, možná jste na tom lépe. Možná nesedíte každý večer lehce bezradně před televizí a frustrovaně nepřepínáte z Netflixu na HBO a z videotéky na videotéku, abyste našli ten správný film nebo seriál.

Pro případ, že byste byli přece jen ve stejné skupině, máme pro vás něco, co ušetří čas – tipy na dnešní večer. Nečekejte rozvitá doporučení filmových kritiků, ale ryze osobní tipy od členů redakce Forbes.cz.

Tipy na dva filmy a jednu minisérii pro vás dnes připravila redaktorka Nela Vítová.

Střípky ženy
(Netflix, 128 minut, 2020)

Až si budete chtít vyzkoušet, jaké to je, během dvou hodin prožít snad všechny emoce, které vás napadnou, pusťte si tenhle kanadský počin. Předtím se ale nezapomeňte zabalit do deky a do ruky vzít horkou čokoládu se šlehačkou, protože trochu to bolet bude.

Má totiž úplně všechno, co můžete od správného dramatu očekávat, a vtáhne vás do děje hned v prvních minutách díky strhujícímu výkonu představitelky hlavní hrdinky Vanessy Kirby, kterou můžeme znát například ze seriálu Koruna.

Zamilovaný pár žijící v Bostonu přijde při domácím porodu o dítě – co to ale udělá s jejich životy? Jednoduše už nikdy nebude nic jako dřív. Kirby v roli Marthy prožívá rok plný zármutku, během kterého se snaží znovu najít samu sebe a přitom fungovat vedle svých nejbližších a poslouchat jejich rady, jak se vypořádat s touhle nepředstavitelnou ránou.

Stážista
(Netflix, 121 minut, 2015)

Ať se neutápíme jen v dramatech a depce, tady je tip na odlehčenou komedii, u které cením hlavně to, že nejde o typický americký klišovitý románek. Vedle toho nabízí i skvělé obsazení hlavních rolí, kterým vdechli život Anne Hathaway a Robert De Niro.

Sedmdesátiletý vdovec Ben odejde do důchodu, který je ale na něj moc velká nuda. Rozhodne se vrátit zpátky do profesního života a dostane jedno ze čtyř míst nových stážistů v módním webu. Díky svému nadšení do práce a vstřícnosti vyniká mezi ostatními a udělá tak dojem i na zprvu dost skeptickou šéfku, která nevěřila, že důchodci mohou odvádět tak dobrou práci.

A ne, nekončí to love story. Jenom trochu nevšedním přátelstvím.

See
(Apple TV+, osmidílná minisérie, 2019)

Létající auta a obývání Marsu? Ne, za 600 let odteď budeme možná zase bydlet v jeskyních, a dokonce přijdeme o jeden z našich smyslů – ten možná nejdůležitější. Alespoň tak budoucnost naší planety vypráví sci-fi seriál See.

Lidé toho chtěli příliš a zničili svůj svět. Přišla pandemie, která zbavila téměř všechny lidské rasy zraku a lidské kmeny žijí opět v jeskyních a vedou život jako před desítkami tisíc let. Do toho se ale narodí dvojčata, která magickou, nebo taky ďábelskou, schopnost zraku znovu dostanou. A to samozřejmě nemohou skousnout další kmeny, pro které jsou děti nebezpečím. 

Jestli máte rádi akci a napětí, tenhle snímek vás bude bavit nejen díky chytlavému příběhu, ale také perfektnímu hereckému výkonu Jasona Momoy.