Sokolov: Projektový den byl o zdraví a životním stylu

25.02.2021 8:38

Ochranu zdraví a zdravý životní styl. To bylo téma dalšího projektového dne pro děti v Mateřské škole Pionýrů, který zde vedla lektorka Martina Vomočilová z Chebu.

Sokolov: Projektový den byl o zdraví a životním stylu
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Po celou dobu vyprávění provázel daným tématem děti jim již dobře známý kocour Tom. Nejprve se s ním pozdravily, a pak už zadával dětem otázky a úkoly.

Děti zhlédly prezentaci kreslených obrázků Bacílka, Bolabřicha, Kazizoubka a Chřipálka spojené s výkladem „Nemocné pohádky“. Vysvětlily si klíčová slova z pohádky: zdraví, nemoc, zubní kaz, chřipka, bacil, prevence. Dále děti třídily obrázky zdravých a nezdravých potravin, vyrobily si barevná voňavá mýdla a rozloučily se s kocourem Tomem i paní lektorkou Martinou.

Děti „bojovaly“ s bacílky i venku na školní zahradě, kde házely sněhové koule na své namalované bacily a musely je tak zničit. Celé projektové dopoledne si děti užily, ale hlavně si připomněly, jak důležité je dodržovat osobní hygienu a chránit si své zdraví.

Za třídu Dráčat a Medvíďat učitelky Soňa a Jitka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

7:17 Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

Město Jičín osloví brněnskou Mendelovu zemědělskou univerzitu, konkrétně Lesnickou a dřevařskou faku…