Hlavní obsah

Přestupek, rozhodla policie o případu roztrhaných zvířat v minizoo

Hradec Králové

Policie ukončila vyšetřování majitele psů, kteří mu utekli a v Hradci Králové zabili zvířata v minizoo. Vyhodnotila, že jde o přestupek, a předala ho k vyřešení správnímu orgánu, řekla na dotaz Novinek mluvčí policie Iva Kormošová. Dvěma psům padla v krátké chvíli za oběť trojice klokanů včetně vzácného albína, pětice daňků, dvojice hus a pštros.

Foto: Romana Mašková

Psy zardoušená zvířata v královéhradecké minizoo.

Článek

„Muž řádně nezajistil své dva psy, případ jsme jako přestupek fyzické osoby předali správnímu orgánu k dořešení. Škoda na zvířatech a oplocení byla vyčíslena na více než 150 tisíc korun,“ uvedla Kormošová.

Případ bude nyní řešit Magistrát města Hradec Králové. Psi byli po odchytu umístěni v útulku, kde si je majitel převzal. Ten také vyjádřil ochotu vzniklou škodu uhradit.

Psi na útěku zlikvidovali královéhradeckou minizoo

Krimi

Na zvířata na přelomu února zaútočil pitbull a drobný voříšek. „Útok přežily pouze dvě daňčí samice. Trvalo léta, než jsme dali různorodou zvířecí skupinu dohromady a jednotlivá zvířata, která jsme měli pojmenovaná, si na sebe v ohradě zvykla. Nyní začínáme od nuly. Máme to pořád před očima,“ řekla tehdy Právu majitelka minizoo Romana Mašková.

Foto: Romana Mašková

Zvířata v minizoo.

Psi se dostali do ohrady přes ploty, u nichž překousali a packami rozpletli drátěné pletivo. Následovala opravdová jatka. Bezbranná zvířata, jež u psů probudila lovecké pudy, neměla sebemenší šanci tesákům uniknout.

Volně pobíhající psi útočí v horách na srny a kolouchy

Krimi

Psi utekli z kilometr vzdálené usedlosti. Během posledních dvou měsíců šlo podle strážníků o jejich třetí útěk. Strážníci je vždy odchytili na ulici a odvezli do útulku. Majitel dostal nejprve dvousetkorunovou a podruhé pětisetkorunovou pokutu. Naposledy psy bez problémů chytili na dvoře provozovny v sousedství zvířecí ohrady.

V Ostravě někdo rozhazuje buřty s rybářskými háčky, pár psů to už odneslo

Krimi

Utratit zdravého psa, byť s negativní zkušeností smrtícího útoku na domácí zvířata, podle českých zákonů nelze. „Neznám případ, že by k tomu došlo. Není to možné ani na žádost majitele. Psa lze majiteli na základě porušení podmínek chovu pouze odebrat,“ upřesnil ředitel Krajské veterinární stanice v Hradci Králové Aleš Hansch, podle něhož neexistuje ani žádná instituce kompetentní zkontrolovat, zda je pes po doporučení úřadů řádně zabezpečen proti útěku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám