Hlavní obsah

Zacha protáhl bodovou šnůru na sedm zápasů a potvrzuje výbornou formu

Třiadvacetiletý hokejový útočník Pavel Zacha se po pomalejším rozjezdu na začátku sezony probudil a bodoval v sedmém utkání v řadě. V úterním zápase NHL proti Buffalu si připsal bod za asistenci u jediné branky domácích Devils, kterou 28 sekund před koncem třetí třetiny vstřelil ruský útočník Nikita Gusev. Devátý kanadský bod v sedmém zápase za sebou řadí mladého forvarda na druhou příčku nejproduktivnějších hráčů Devils. I přes prohru 1:4, trenér Lindy Ruff brněnského rodáka po zápase chválil.

Foto: Pool Photos, Reuters

Český útočník New Jersey Pavel Zacha (37) a jeho radost ze vstřelené branky

Článek

Úterní klání v Prudential Center mezi Buffalem a New Jersey ovládli jednoznačně hokejisté Sabres v poměru 1:4. V polovině zápasu se jako první trefil Victor Olofsson, jenž využil početní výhodu. Ve třetí části navýšili vedení na 3:1 pro Šavle Rasmus Asplund a Dylan Cozens.

Hokejisté New Jersey překonali brankáře Ullmarka v čase 59:32 a snížili tak na 1:3. Na gól Nikity Guseva přihráli P.K. Subban a Pavel Zacha, pro něhož asistence znamenala devátý kanadský bod v sedmém zápase v řadě. Poslední slovo v zápase však měl Cody Eakin, jenž trefil prázdnou bránu Ďáblů a uzavřel skóre na 4:1 ve prospěch Buffala.

„Při hře pět na pět bylo těžké se dostávat do šancí, (Ullmark) navíc chytal výborně. Věděli jsme, že si ty šance budeme muset vybojovat. Ale někdy k tomu pomůže, když dovedete roztáhnout hru na celou šířku hřiště. A v tom je Pav výborný, dovede přenést hru z 'východu na západ', což soupeřovu obranu rozhodí," řekl trenér Lindy Ruff.

„Dovede najít volného spoluhráče, dokáže si sám vytvořit šance. Aby mohl mít takovou sérii, potřebuje k tomu taky to, že jeho přihrávek někdo dokáže dobře zakončit. Někdy máte štěstí, někdy po dobré nahrávce spoluhráč skóruje," chválil Zachu kouč Devils.

Pavel Zacha díky asistenci získal devátý kanadský bod za čtyři góly a pět asistencí, čímž potvrdil svou výtečnou formu. Právem tak patřil společně s Pastrňákem a Vaněčkem mezi tři české hvězdy uplynulého týdne v NHL.

„Snažím se pomoct týmu a určitě bych se cítil mnohem líp, kdybych bodoval a mužstvo vyhrálo. Na to se budu soustředit v příštím zápase a budu se snažit udělat všechno pro to, abych pomohl týmu zvítězit," sdělil Zacha.

V poslední době se často spekulovalo, zdali Pavel Zacha na NHL vůbec má, nyní však ukazuje svůj velký potenciál a fakt že není pouze hráčem, který odvádí defenzivní práci. Mladého útočníka draftovali v roce 2015 v prvním kole jako šestého hráče právě New Jersey a zdá se, že konečně předvádí to, proč si jej z takto vysoké pozice Devils vybrali.

I přes Zachovu skvělou bodovou šňůru jeho tým prohrál už třetí zápas v řadě, což jej se 14 body řadí na druhé místo od konce tabulky Východní divize. Na tým Pittsburgh Penguins, jenž uzavírá top pětku ztrácí svěřenci trenéra Ruffa sedm bodů.

Reklama

Související témata: