Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Covid pacientů přibývá. V nemocnicích na Vysočině ode dneška pomáhají vojáci a hasiči

V Nemocnici Pelhřimov začali ráno pomáhat s péčí o pacienty s covidem-19 první tři hasiči. Na noční směnu nastoupí další dva. Od pondělí se počet hasičů v nemocnici zvýší na 12. Jejich pomoc je dohodnutá do 14. března. Do havlíčkobrodské nemocnice dnes nastoupili čtyři vojáci z Chrudimi. Nemocnice o pomoc požádaly kvůli nárůstu počtu nemocných, řekly mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová a mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod Petra Černo.

Hasiči v pelhřimovské nemocnici nastoupili na oddělení covid 2 a 5 a na ARO. Na noční směně budou pomáhat na oddělení covid 2 a ARO. Čekají je dvanáctihodinové směny.

„Obsazení lůžek JIP pro covidové pacienty máme z 89 procent, což znamená, že máme osm pacientů z devíti lůžek. Na umělou plicní ventilaci je z toho připojeno šest pacientů," řekla Alexandra Knapová. Standardních lůžek pro pacienty s koronavirem má nemocnice 70, obsazeno jich je 49.

Do boje s covidem se opět zapojí hasiči. Ráno nastupují do pelhřimovské nemocnice

Pelhřimovská nemocnice se v současné době potýká s rapidním nárůstem covid pozitivních pacientů. S péčí nejen o ně jim proto budou od čtvrtečního rána pomáhat profesionální hasiči, konkrétně z Pelhřimova, Pacova, Humpolce a Kamenice nad Lipou.

Havlíčkobrodská nemocnice, která se nyní stará o 58 pacientů s covidem-19 a má zcela zaplněné oddělení ARO, požádala původně o pomoc deseti vojáků. Armáda poskytla čtyři muže, kteří by měli v nemocnici zůstat do 11. března.

„Dva jdou na ARO, jeden na chirurgii a jeden na internu," řekla Petra Černo.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Havlíčkův Brod / Facebook

Štítky nemocnice, armáda, hasiči, Vysočina, koronavirus, covid, pacient, COVID-19, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Kraj Vysočina, Nemocnice Havlíčkův Brod, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid pacientů přibývá. V nemocnicích na Vysočině ode dneška pomáhají vojáci a hasiči | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.