Jeden z nejopěvovanějších filmařů dneška oznámil svůj nový projekt. Scénář obstará autor ikonického krimithrilleru.

Jeden z nejopěvovanějších filmařů dneška oznámil svůj nový projekt. Scénář obstará autor ikonického krimithrilleru.
Sněhulák | Universal Pictures
David Fincher je už čtvrtstoletí považován za jednoho z nejlepších režisérů
David Fincher
David Fincher
Hollywoodu. Jeho celovečerním debutem byl sice problematický Vetřelec 3, jehož se po lítých bojích se studiem víceméně zřekl, ale roku 1995 uchvátil publikum nervy drásajícím thrillerem Sedm. Depresivní příběh o pátrání po metodickém sériovém vrahovi napsal scenárista Andrew Kevin Walker, který později obstaral ještě podobně neutěšenou černotu 8 mm s Nicolasem Cagem. A nyní přichází skvělé zprávy, podle nichž si oba tvůrci po šestadvaceti letech svou úspěšnou spolupráci zopakují. Walker totiž napíše scénář k Fincherově adaptaci grafického románu s názvem The Killer (Zabiják). Ten pojednává o chladnokrevném nájemném vrahovi, který čelí náhlé psychologické krizi ve světě bez morálních zásad. A znám je dokonce už i horký favorit na ztvárnění hlavní role - vůbec první spolupráci s Fincherem si má připsat oblíbený Michael Fassbender (X-Men: První třída), který by nový divácký hit potřeboval jako sůl.
Fincher tímto projektem načne čerstvou smlouvu s Netflixem, kterou v listopadu prodloužil o další čtyři roky. A byť už pod křídly streamovacího giganta úspěšně oživil seriály Domek z karet a Mindhunter, většina jeho fanoušků jistě zajásá, že se tvůrce progresivních děl jako Klub rváčů nebo Zodiac opět uchýlí k časově méně náročné tvorbě celovečerního filmu. Půjde navíc o jeho vysněný projekt, kolem něhož se točí již od roku 2007, kdy práva koupilo studio Paramount. V jednu chvíli byl prý do hlavní role zvažován Fincherův dvorní herec Brad Pitt. Po 14 letech se však The Killer ocitl ve spárech stále ambicióznějšího Netflixu a slavný filmař se může radovat.
David Fincher
Mank | Netflix
A velké natěšení bude bezpochyby sdílet především ta část diváků, která spíše pospávala u Fincherova posledního filmu Mank. Retro ohlédnutí za 30. léty v Hollywoodu bude bojovat o Oscary a pro obdivovatele černobílých artových kompozic šlo o cinefilní žně, avšak většina jeho fanoušků uvidí Finchera raději opět v morálně zkaženém světě plném násilných činů a psychologického rozkladu. Fassbender bude navíc vítanou posilou, zatímco Andrew Kevin Walker může směle navázat na své špičkové temné žánrovky z 90. let. Na obzoru se každopádně objevily nová zlatá žíla pro Netflix a další projekt, který bude přitahovat maximální diváckou pozornost.