Herečka Emily Blunt oslavila 38. narozeniny. Podívejte se, jakou proměnou herečka v průběhu kariéry prošla

Herečka Emily Blunt oslavila 38. narozeniny. Podívejte se, jakou proměnou herečka v průběhu kariéry prošla
Emily Bluntová je velmi všestrannou herečkou. Můžeme ji vidět v historických filmech, dramatech, hororech, muzikálech i v komediích. Její suchý britský humor v kombinaci s ohromným hereckým talentem jí umožnil tuto bohatou kariéru, a to i když jí 23. února bylo teprve 38 let.

Již od mládí na jevišti

Bluntová, která se narodila v Londýně, se velmi brzy rozhodla pro umělecký život. V dětství začala zpívat a hrát na violoncello, později se náhodou dostala i k herectví, u kterého zůstala. Už ve věku šestnácti let byla objevena proslulým agentem a dostala velkou roli v divadelní hře „The Royal Family“. Tam mohla hrát po boku Judi Denchové a Tobyho Stephense.

Roku 2003 se poprvé dostala před kameru, a to v britském televizním filmu „Královna bojovnice“. Po několika dalších vedlejších rolích si mohla v britském dramatu „Moje léto lásky“ zahrát svou první hlavní roli. Tento film byl na celém světě chválen a v roce 2005 získal prestižní britské filmové ocenění „BAFTA“ za nejlepší britský film roku. Herecký výkon Bluntové znamenal definitivní proslavení, a to dokonce v Hollywoodu.

Držitelka Golden Globe a skvělé filmy

V roce 2007 vyhrála za svou roli v televizním filmu „Gideon´s daughter“ prestižní cenu Golden Globe (také přezdívanou „televizní Oscar“). Poté se vydala do Hollywoodu, kde si zahrála v komediích (např. „Gulliverovy cesty“, „Mupeti“), Sci-Fi („Looper“) a thrillerech („Sicario“, „Dívka ve vlaku“).

Největším úspěchem ale byly zcela jiné žánry. V letech 2014 („Čarovný les“) a 2018 („Mary Poppins se vrací“) si mohla konečně zahrát v muzikálech, a tím ukázat světu, že není jen skvělou herečkou ale i geniální zpěvačkou. Úspěch našla v posledních letech i v hororovým okolí, kdy hrála po boku vlastního manžela Johna Krasinskiho ve filmech „Tiché místo“ a „Tiché místo 2“.

23. února oslavila 38. narozeniny a až se konečně otevřou kina, můžete se na ní podívat vedle Dwaynea Johnsona ve filmu „Expedice: Džungle“.