Nikola (35): Od mládí mě přitahují starší muži. Nikdy to nebyl problém, až ten poslední měl netradiční prosbu

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
zena depresivni
Zdroj: Shutterstock

Nikolu nikdy nezajímali muži jejího věku. Už od mládí cítila přitažlivost k těm, kteří byli klidně o několik let starší. Její vrstevnice a vlastně ani rodina to nedokázaly pochopit, ale Nikola měla svoji hlavu a do vztahů si nenechala od nikoho mluvit.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která nám jej zaslala pomocí e-mailu. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

Vztahy se zralými muži Nikole přinášely uspokojení. Na rozdíl od mladších partnerů totiž věděli, co od života chtějí. Netoužili po experimentech nebo vztazích na jednu noc. A to naší čtenářce vyhovovalo.

Kamarádky to nechápaly

Když si Nikola před lety domů přivedla svého vůbec prvního přítele, jejího tatínka málem trefil šlak. Zatímco jeho holčice bylo teprve sedmnáct, jejímu partnerovi dávno přes třicet.

„Rodiče byli proti tomu od samého začátku,“ vzpomíná Nikola. „Máma často brečela, že se ženu do problémů a táta vyváděl jak černá ruka. Ani kamarádky pro mě neměly pochopení,“ uvažuje.

Zatímco její vrstevnice randily s kluky stejného věku, některé dokonce s mladšími, Nikola nacházela zalíbení v mužích podstatně starších.

Byl to přece můj život

„I přes negativní ohlasy okolí jsem si do ničeho nenechala mluvit,“ píše rázně. „Byl to přece můj život a byla moje věc, jestli randím s padesátníkem nebo mužem, co nedávno oslavil dvacet let,“ dušuje se.

Nikola si postupně zvykla, že její okolí vztahy se staršími protějšky nepřijme, ale v e-mailu také zmínila, že čím byla sama starší, tím více to lidé okolo ní přestali řešit.

„Měla jsem mnoho partnerů, za svůj život už jsem jich pár vystřídala,“ zmiňuje Nikola. „A žádný z nich nikdy nebyl mladší než já, naopak byli třeba o třicet let starší. A nikdy to nebyl problém,“ dodává.

Poslední vztah mě donutil věci přehodnotit

Poslední známostí naší čtenářky byl Josef. Jeho a Nikolu od sebe dělilo 35 let. A byl to právě Josef, který Nikolu donutil hodně věcí přehodnotit.

„Nevadilo mi, že nás dělil takový věkový rozdíl, ačkoli vím, že mnohé ženy by si takový vztah neuměly vůbec představit,“ pokračuje Nikola. „Měla jsem hodně starších mužů, ale žádný po mně nechtěl to, co žádal Josef.“

Josefovi bylo v době, kdy navázal vztah s Nikolou, 68 let a už pět let ho sužovala ošklivá nemoc. Věděl, že si užívá možná poslední měsíce a žádal po Nikole něco, čím ji velmi zaskočil.

Změnil mi život

„Josef mě požádal, zda bych mu mohla pomoci najít jeho dceru. Dle jeho slov to byla jeho jediná příbuzná,“ vysvětluje Nikola. „Před lety se rozvedli a on s bývalou ženou i dcerou přerušil kontakt. Nyní, když se jeho čas na tomto světě krátil, to toužil napravit,“ popisuje netradiční prosbu Nikola.

Ačkoli v první chvíli nevěděla, jak by to mohla udělat, nakonec vynaložila veškeré úsilí, aby dceru svého přítele našla. Díky sociálním sítím a jejich obrovskému dosahu se jí to nakonec podařilo.

„Josef a jeho dcera Natálie se opravdu sešli, nebyla jsem u toho,“ přiznává Nikola. „Josef bohužel pár měsíců poté zemřel. Změnil mi ale život, protože od vztahu s ním jsem nenavázala žádný další vztah,“ svěřuje se Nikola a dodává, že si není jistá, zda si ještě někdy najde staršího partnera.

Autor: Natálie Kabourková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články