Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drogy, mafie a korupce: Hřebejk připravuje nový film Sněžím!

Jan Hřebejk a Petr Jarchovský připravují filmové ztvárnění knih Radka Kedroně pod názvem Sněžím!
Zdroj: archiv Barletta / archiv Barletta
+ Další fotografie
HŘEBEJKŮV SEBEKLAM
Jan Hřebejk se nezastaví. Ani nestačil dotočit nový seriál a už má vyhlídnutý další projekt s názvem Sněžím! Film o korupčním prostředí v českých nemocnicích režíruje podle scénáře Petra Jarchovského.

Ačkoliv je momentálně režisér Jan Hřebejk zaměstnán natáčením nového seriálu Pozadí událostí, v hlavě už osnuje další projekt. I tentokrát bude inspirovaný skutečnými událostmi. Film bude pojednávat o třaskavých kauzách, které v posledních letech zasáhly české lékařství, napojené na organizovaný zločin. Scénář napíše Petr Jarchovský podle knih Radka Kedroně. Film ponese název Sněžím!

Inspirace Vlkem z Wall Street

"Za ten rok doma jsem konečně viděl Vlka z Wall Street nebo seriál Boj o moc. A postupně propadl sebeklamu, že to musím dokázat také. A na knihách Radka Kedroně nás s Petrem Jarchovským oslovil jejich černý humor," říká režisér Jan Hřebejk. Pro něj půjde o šestnáctou filmovou spolupráci s Petrem Jarchovským. Film by se měl natáčet na jaře příštího roku.

Korupce v nemocnicích

Film spojuje dvě knihy do jednoho příběhu, protože obě spojuje stejný tým vyšetřovatelů a lékařské prostředí, ve kterém se příběhy odehrávají. Zatím není rozhodnuto, zda půjde o dvanáctidílný seriál, nebo dva celovečerní filmy do kin.

Protože se jedná o případy, inspirované skutečnými kauzami korupce v Nemocnici Na Homolce a dalších nemocnic ve Středočeském kraji, zpovídal Radek Kedroň státní zástupce, detektivy i svědky. Sestavil podrobnou rekonstrukci kauz, která nahlíží na notoricky známé příběhy z dosud neznámých úhlů a zprostředkovává unikátní pohled do prostředí elitních policejních kriminalistů. Jak Hřebejkův sebeklam dopadne, bychom měli vidět už v příštím roce.

Tvůrce připravovaného snímku si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy