Představitel Grinche Josh Ryan Evans se proslavil díky vlastnímu postižení

Představitel Grinche Josh Ryan Evans se proslavil díky vlastnímu postižení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Joshův úspěch na televizních obrazovkách byl vykoupen dosti krutou daní. Nejenže mu nebyl dopřán zdravý, ale ani příliš dlouhý život. Seznamte se s představitelem mladých rolí, o kterém jste netušili, že pubertou dávno prošel.

Sám říkával, že kdyby byl pouze obyčejným náctiletým, hnědookým a blonďatým hercem, zůstal by bez povšimnutí. Jeho předností se stala vývojová porucha. Josh Ryan Evans se narodil v roce 1982 v Kalifornii. Již v útlém věku mu byla diagnostikována achondroplázie, vrozená nemoc jinak známá jako trpaslictví, kterou trpí také představitel Peter Dinklage ze Hry o trůny. Porucha způsobuje neproporcionální vývoj těla, kdy zpravidla trup dorůstá normálních rozměrů, dolní končetiny ale zůstávají zakrslé. 

V důsledku svého postižení si v dětství prošel celou řadou náročných operací a rekonvalescencí trávil obrovské množství času. Zábavou se mu stalo sledování filmů a seriálů a on sám si vysnil, že se stane hercem. Ve dvanácti letech se začal objevovat v drobných rolích v televizních reklamách. Přestože stárl, stále si s necelým metrem vzrůstu držel mladický vzhled. Také jeho hlas i v osmnácti letech působil dětsky, stal se tak ideálním kandidátem pro role mladých chlapců. 

Ve Spojených státech je známý pro role v sitcomech Family Matters (1989), Ally McBealová (1998), Passion (1999) a další. Ve světě se proslavil díky roli osmiletého Grinche, mladé verze Jima Carreyho ve vánočním filmu Grinch (2000). 

S jeho nemocí bylo bohužel provázáno mnoho dalších zdravotních rizik. Navzdory tomu, že si Josh na přelomu tisíciletí dobýval místo mezi žádanými hollywoodskými herci, více času mu bohužel dopřáno nebylo. V srpnu 2002 podstoupil operaci spojenou s jeho vrozenou srdeční vadou a v důsledku komplikací ve svých dvaceti letech zemřel. Zvláštní náhodou je, že stejný den, kdy herec skonal, byla odvysílána epizoda seriálu Passion, ve které zemřela také jeho postava.