InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lídrem TOP 09 ve volbách do sněmovny bude v Jihočeském kraji Pavel Klíma

Pavel Klíma

Pavel Klíma

JIŽNÍ ČECHY - Celostátní Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 se v Jihočeském kraji stal náměstek hejtmana Pavel Klíma. Ve sněmovních volbách bude TOP 09 kandidovat v koalici s ODS a KDU-ČSL pod názvem SPOLU.

 

„Ideu spolupracující pravice v sobě nosíme v jihočeské TOP 09 už dlouho. Jsem rád, že můžeme v jižních Čechách společně s lídry ODS a KDU-ČSL pomoci České republice k zodpovědné vládě," říká lídr za TOP 09.

Pavel Klíma se stal po krajských volbách 2020 náměstkem jihočeského hejtmana pro oblast školství, zájmové činnosti mládeže a sportu a veřejných zakázek. Před tím byl osmnáct let ředitelem školy a školky v Malšicích a od roku 2016 působil jako krajský zastupitel a předseda výboru Pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost. V komunální politice působí už od roku 2006, kdy se stal členem malšického zastupitelstva, do kterého znovu úspěšně kandidoval i v následujících komunálních volbách v letech 2010, 2014 a 2018.

V případě zvolení by se rád v Poslanecké sněmovně věnoval především oblasti školství. „Jako někdejší dlouholetý ředitel školy vím, na kolik je zásadní a potřebná reforma školství a jak ji schází zákonný rámec. Ten musí vzniknout především na půdě Poslanecké sněmovny. Proto chci svými zkušenostmi přispět ve školském výboru k zákonné definici důležitých vzdělávacích změn," dodává lídr Pavel Klíma, který je ve volném čase aktivní výtvarník.

Jako dvojku kandidátky vybral jihočeský krajský výbor primáře dětského oddělení Nemocnice Strakonice a bývalého poslance Martina Gregoru, který je rovněž zastupitelem města Strakonice. Trojkou kandidátky je náměstek českobudějovického primátora a advokát Tomáš Bouzek. Na čtvrtém místě je místostarostka města Písek a architektka Petra Trambová.

Pořadí kandidátů za TOP 09
1. Pavel Klíma, náměstek hejtmana
2. Martin Gregora, lékař
3. Tomáš Bouzek, advokát, náměstek primátora Českých Budějovic
4. Petra Trambová, místostarostka města Písek

 

Diskuse k článku - 32 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • MMVV 

    Reagovat

     

    Nynější MEŠINOVÁ vláda neudělala pro dobro lidu nic. Měla štěsti na velmi dobrou dobu celkového ekonomického růstu ať evropského, nebo světového. Mimo jiné je stále podporována komunisty, jinak by nevládla. A to neřeším zvládání "nezvládání" covidove krize. Pan Klíma je dobrá volba.

    Vloženo 28.2.2021 15:46:08

    • IOP 

      Reagovat

       

      I ty brebto. Asi se ti něco zdálo, nebo, že by jsi žil v emigraci. Škoda, že jsi neporadil jak na covid, vakcínu apod. jako herci a zpěváci.

      Vloženo 28.2.2021 16:16:46

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A co udělaly pro dobro lidu éry vlád tohoto SPOlku LUmpů. Akorát rozkradly stát ve jménu svém a ve jménu svých poskoků z řad Dalíků, Janoušků, Rittigů a podvodnými církevními restitucemi. Stokrát lepší je pro obyčejné lidi současná vláda než byla nebo by byla vláda těchto přisluhovačů zbohatlíků. A to neřeším jak by zvládla řešení korona krize. Jediný jejich program je totiž antibabiš což dokázali hlavně svým spojením. A tento spolek je tedy pro lidi s pamětí nevolitelný i kdyby kandidovalo X pánů Klímů, protože budou vždy hlasovat tak, jak nařídí grémium a ne svědomí.

      Vloženo 28.2.2021 17:16:42

  • MMVV 

    Reagovat

     

    Velmi dobrá volba. Slušný a schopný člověk. Žádný podrazácký floutek jaký nám "zatím" ještě vládne.

    Vloženo 27.2.2021 11:05:47

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ano, slušný a schopný člověk. Ale pro slušné voliče nevolitelný, protože kandiduje za neslušný spolek stran.

      Vloženo 27.2.2021 12:47:01

      • Milan M. 

        Reagovat

         

        Přesně napsáno.

        Vloženo 27.2.2021 18:07:47

      • MMVV 

        Reagovat

         

        Výraz slušný volič je nicneříkající a všeobecný. Volební právo má každý. Tento vytvořený spolek v současné době dává smysl.

        Vloženo 27.2.2021 19:19:33

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Zřejmě jsi ještě nebyl na světě nebo jsi byl v letech vlád tohoto spolku mimo republiku. Jinak by člověk který jejich vládnutí zažil nemohl napsat takový nesmysl.

          Vloženo 28.2.2021 05:42:47

          • Tony 

            Reagovat

             

            Dobře napsané. Někdo má krátkou paměť. Nebo To bude někdo z příbuzenstva.

            Vloženo 28.2.2021 10:58:16

          • MMVV 

            Reagovat

             

            V každé straně byli, jsou a budou lumpové. Škoda, že se spousta lidí neumi odprostit od minulosti. Chyby se určitě dělaly, ale nikdy neměly tak velký vliv jako chyby současnosti. Jen víc takových lidí jako je pan Klíma.

            Vloženo 28.2.2021 11:53:42

            • anonymní čtenář 

              Reagovat

               

              Nebýt Covidu, tak nejvíce pro zvýšení životní úrovně obyčejných lidí udělala nynější vláda. A nynější chyby v souvislosti s Covidem, jsou proti rozkradení státu hochštaplery z doby vlád tohoto spolku zanedbatelný pakatel. A byla by velká chyba, kdyby se lidé od minulosti odprošťovali. Naopak. Lidé si musí pamatovat, že vlády tohoto spolku nedělaly nic pro ně, ale pouze pro jimi úzký okruh vyvolených. A nic na tom nemění ani fakt, že pan Klíma je slušný a schopný člověk. Ve straně neschopné Pekarové je pro normálně myslícího člověka prostě nevolitelný.

              Vloženo 28.2.2021 12:19:48

  • dědek 

    Reagovat

     

    Velmi dobře zvolený název pro spolek lumpů. Tento spolek je nevolitelný a velmi slabý předseda ODS udělal spojením s těmito pidi strany chybu na kterou ODS při podzimních volbách doplatí.

    Vloženo 27.2.2021 08:33:51

  • koks 

    Reagovat

     

    Nevolitelní. Mě zase stačí vidět toho vykuleného předsedu tohoto spolku (nebo je to předsedkyně). To nevím, co vlastně.

    Vloženo 26.2.2021 12:52:08

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      sTOP09, ilumináti.

      Vloženo 26.2.2021 13:16:26

  • neon 

    Reagovat

     

    Asi se tam těší mezi ty co se oslovují jako zvířata. Jestli jim to chybí nebo co, to opravdu nevím. Že by papalášství?

    Vloženo 26.2.2021 12:49:12

    • ičo 

      Reagovat

       

      Teď to bylo v televizi, při jednání sněmovny jeden řekl: chováme se jako prasata. Tam chtějí, to jim chybí.

      Vloženo 26.2.2021 14:05:10

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace