InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čtvrťáci ze strakonické školy navazují spolupráci v USA

STRAKONICE – Čtvrťáci ze základní škola F. L. Čelakovského rozjíždí zajímavý projekt. Budou spolupracovat s Czech School in The World ve Spojených státech amerických. Jedná se o mezinárodní jazykovou školu, kde se děti učí český jazyk. V této škole používají učebnice učitelky Jany Rohové a její třídy Cesta kolem světa a Žák – cizinec v mé třídě. Proto si vybrali právě tuto čtvrtou třídu ke spolupráci.

Dvě skupiny ze třídy 4. C připraví své medailonky, které zašlou v angličtině do školy ve Spojených státech. Děti z Czech School in The World pak odepíší česky. Navzájem si tak procvičí jazyk, který se učí, získají nové kamarády a zkušenosti. „Domluvili jsme si i další nápady jako vzájemné doporučování knížek, medailonky o zajímavých místech u nás i ve Spojených státech a pokud vše dobře půjde, nachystáme i online setkání dětí. Když se spolupráce bude dařit, rádi bychom do budoucna zapojili i další třídy naší školy," říká k projektu třídní učitelka a autorka učebnic Jana Rohová.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ach bóže. My navazovali přátelství s osnovnoj školou sovetskogo komsomola ve Vitebsku. No jsme už dál a strkame hlavu do jiné ři-ě. Vivat Hejvl!!

    Vloženo 26.2.2021 14:12:23

    • Mr. MÚMK 

      Reagovat

       

      A odpovídali Vám z toho Vitebsku česky, protože se tak učili? :) Asi ne...

      Vloženo 27.2.2021 18:23:21

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace