Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

K lékaři i na úřady doveze seniory a invalidy Taxík Maxík v novém voze

O tom, že se je o službu v podobě dotované přepravy pro seniory nad 70 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P velký zájem, svědčí číslo 17 288, přesně tolik osob za šest let Taxík Maxík přepravil.

Nové auto Citroën Berlingo je přepravě klientů speciálně upraveno. „Vůz je vybaven nástupním schůdkem i mechanickou plošinou pro imobilní občany,“ uvedl Michael Dufek, ředitel střediska Kontakt.

Za touto službou stojí lékárny Dr. Max ve spolupráci s Kontem Bariéry. Vše před lety začalo prodejem klaunských nosů. Aktuálně je v České republice celkem 19 vozů určených pro tuto službu.

Podle primátora Liberce Jaroslava Zámečníka patří Taxík Maxík mezi zásadní služby. „Tímto projektem by se mohla od Liberce inspirovat i další města,“ komentoval Zámečník. Taxík mohou využít senioři a invalidé za 50 korun na jednu jízdu. Případný doprovod je zpoplatněn 30 korunami.

Služba je dostupná v pracovní dny od 7 do 11 a od 13 do 17 hodin. Nutná je předchozí rezervace na tel. 773 773 778 v čase od 8 do 15 hodin.

Vůz mohou klienti využít například jako přepravu k lékaři, na úřad, za návštěvou nebo třeba nějakou kulturní akcí. Liberec je zatím jediným městem v kraji, které tuto službu využívá. Mimo kraj funguje Taxík Maxík například v Praze, Svitavách, Písku, Frýdlantu nad Ostravicí nebo Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, Taxík Maxík, senior, Jaroslav Zámečník, Nadace Charty 77, Dr. Max Lékárna, Česko, Citroën Berlingo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K lékaři i na úřady doveze seniory a invalidy Taxík Maxík v novém voze  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.