Hlavní obsah

V centru Liberce někdo kvůli psům pohazuje párky se zapíchnutými špendlíky

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policisté v Liberci vydali v pátek výstrahu pro místní pejskaře. Chtějí je varovat před nebezpečnými návnadami. Ty neznámý člověk pohazuje v prostoru panelového sídliště v ulicích Hvězdná, Oblačná a Skalní nedaleko centra Liberce.

Foto: Policie ČR

Návnada pro psy nalezená v Liberci tento týden ve středu.

Článek

„Jde o kousky párků obsahující špendlíky. Jednu takovou nástrahu už na začátku února pozřela při venčení osmiměsíční fenka maltézského psíka. Při rentgenovém vyšetření se ukázalo, že se dva špendlíky dostaly do jejího tenkého střeva,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní policisté dosud vědí o čtyřech návnadách, přičemž poslední našla svědkyně ve středu 24. února kolem 17.30 hodin na trávníku před domem ve Skalní ulici.

V centru Pardubic někdo rozházel párky s hřebíky

Krimi

„Případ jsme kvalifikovali jako přečin týrání zvířat a po pachateli intenzivně pátráme,“ uvedla policejní mluvčí a vyzvala veřejnost, aby se s případnými informacemi souvisejícími s nebezpečnými návnadami v Liberci obrátila na linku 158. „Na té nás kontaktujte také v případě, že naleznete další návnady,“ vyzvala Baláková.

Neznámý travič z Kralicka stále rozhazuje návnady. Našli je i na zahradě

Krimi

Štěně, které návnadu pozřelo na začátku února, je naštěstí v pořádku. Špendlíky z tlustého střeva vypudilo přirozenou cestou. „Podle veterinářů to byl malý zázrak, že mu kovové špendlíky nepoškodily střeva nebo jiné orgány a že se vše obešlo bez operativního zákroku,“ dodala Ivana Baláková.

Pachatele, pokud bude dopaden, může soud poslat na tři roky do vězení.

V Ostravě někdo rozhazuje buřty s rybářskými háčky, pár psů to už odneslo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám