Diana Kobzanová o životě v Kanadě: Tady se s tím nese*ou! Karanténu kontroluje policie!

Diana Kobzanová 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. února 2021 17:07

Modelka Diana Kobzanová (38) dávno hodila divoké večírky za hlavu a žije poklidným rodinným životem. S hokejistou Michaelem Frolíkem (33) a dcerami Ellou a Lily žijí v Kanadě. A přestože za mořem situace není zdaleka tak dramatická jako v Česku, tamní opatření se s těmi českými nedají vůbec srovnat!

Diana Kobzanová žije sice v Kanadě, situaci doma v Čechách ale přesto sleduje. A jak sama říká, hodně se liší od toho, co prožívají za oceánem! Už samotný přílet do země je podle ní teď hodně komplikovaný. „Já nechci hodnotit, kdo jak dodržuje pravidla, nechci řešit politiku, ale - při cestě do Kanady (Kanaďan i cizinec) musíte mít negativní test. Mimo jiné, musíte mít v mobilu aplikaci ArriveCan, kterou každý den po dobu 14 dni aktualizujete každý den,“ vysvětluje česká kráska na sociálních sítích.

Ona sama si to vyzkoušela na vlastní kůži! „Taky vám několikrát (mně 10x) volají, jestli karanténu dodržujete, a mně třeba přišla domů zkontrolovat policie, cca 7. den karantény, jestli jsme opravdu doma. Chtěli pasy všech - dětí i mě, chtěli nás všechny i vidět na vlastní oči, že jsme doma a nelítáme po městě. Já, pokakaná až za ušima, jsem se bála vynést před dům odpadky. Řekli mi, že nás přijdou zkontrolovat znova,“ popisuje Kobzanová.

A zatímco v Česku se dennodenně řeší porušování některého z vládních nařízení – a to i ze strany některých politiků, v Kanadě je to prý úplně jiné! „V případě, že porušíte pravidla, odvezou vás do státního detenčního centra. Takže tak. Žádný protesty tady nejsou, večerka je v 8 večer. A to má Quebec cca 1000 nakažených denně. A teď je novinka, při příletu vás znova testují na letišti v Kanadě, odvezou na hotel, který si platíte sami (cca 2000 kanadských dolarů), čekáte na výsledky testu 2-3 dny. Negativní=dokončíte karanténu doma, pozitivní=odvezou vás do státního zařízení po zbytek karantény. Ještě má někdo chuť jezdit na dovolenou??? Ty bláho, Maledivy a spol. na moji hlavu,“ rýpnula si modelka do těch, kteří teď prchají za teplem k moři.

Jiný je v Kanadě i přístup k testování. Zatímco u nás jej řada lidí odmítá a někteří rodiče dokonce sepisují petice, aby byl možný návrat dětí do škol bez pravidelného testování na covid-19, za mořem jsou testy téměř rutinou. „Hokejisty tady v Montrealu testují 'nosem' každý den. Manželky a děti 1x týdně v případě, že děti nechodí do školy. Pokud děti chodí do daycare, školy atd., testují se 2x týdně. Neslyšela jsem nikoho, kdo by si stěžoval...“ prozradila Kobzanová.

A úlevu prý nemají ani ti, kteří jsou již naočkovaní. „Mimochodem, ani lidi, kteří mají vakcínu a vrací se zpět do Kanady, nemají žádnou úlevu z karantény ani jiných restrikcí. Tady se s tím nese*ou. A jak říkám, protesty, demonstrace=0!!!“ dodává z Kanady česká modelka.

Témata: Diana Kobzanová Kanada Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)