V ulici Na Lindovce budou po obou stranách komunikace umístěny cyklopruhy.

„Silnice je zde dostatečně široká, potřebám pěších slouží chodníky po obou stranách ulice a k parkování automobilů je možné využívat stání u rodinných domů, případně parkovací místa v okolních ulicích, např. Pavlíkova, Koperníkova či Květná,“ řekl radniční mluvčí Jan Vondrášek.

Na místě bude se souhlasem Ředitelství silnic Zlínského kraje změněno vodorovné i svislé dopravní značení. Šířka cyklopruhu bude 1,5 metru. Vymezí jej plastový pás umístěný na silnici, na vozovce bude formou vodorovného značení dána šířka vozovky 7,5 metru. Realizaci značení včetně jeho budoucí obnovy a údržby zajistí radniční odbor služeb.

Chystané výstavy v Holešově, únor 2021
Pandemie „vyžene“ výstavu do ulic, druhá bude v arkádách na zámku

V Lutopecké ulici bude vybudovaný nový chodník po levé straně ve směru na Lutopecny, momentálně se zpracovává projektová dokumentace. Zároveň bude upravena autobusová zastávka, vznikne tu místo pro přecházení silnice a také je navrženo vodorovné dopravní značení formou ochranných cyklopruhů pro cyklisty.

„Úpravy v této části města zajistí návaznost na stezku na Barbořinu a okolní ulice, jako třeba ulice Koperníkova, kde bude následně vyznačen piktogramový koridor pro cyklisty, na který naváže piktokoridor v ulici Gen. Svobody a již vyznačený piktokoridor za Květnou zahradou. Situace v Kojetínské ulici se bude ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje řešit formou stezky pro pěší a cyklisty, která naváže na cyklostezku do Postoupek,“ doplnil Martin Gabryš, koordinátor městské mobility.

Tisková zpráva