Kterak se něžná kráska asijského původu Lucy Liu vypracovala na přísnou právničku nebo nebezpečnou bojovnici

Kterak se něžná kráska asijského původu Lucy Liu vypracovala na přísnou právničku nebo nebezpečnou bojovnici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Až do pěti let mluvila jenom čínsky, o několik let později si svým nadáním podmanila Ameriku. Herečka Lucy Liu patří mezi největší hvězdy Hollywoodu asijského původu.

Lucy se narodila v New Yorku. Její rodiče emigrovali do USA jen chvíli předtím, než se narodila. Kvůli jejich pracovnímu vytížení se o ni staral především její starší bratr John. Ačkoli nikdy nebyli bohatí a rodiče museli hodně pracovat, měla Lucy vcelku pěkné dětství.

Vysokoškolský titul a mnoho jiných zaměstnání

I když její rodina neoplývala jměním, celé roky rodiče šetřili, aby mohli Lucy dopřát vzdělání. Její alma mater se stala University of Michigan, kde získala titul ze studií asijských kultur a byla na nejlepší cestě stát se diplomatkou, ambasadorkou, nebo odbornicí přes americko-asijské vztahy. Již na škole získala hlavní roli ve hře Alenka v říši divů, díky které se začala věnovat herectví naplno. Účastnila se hereckých kurzů a rozhodla se pověsit diplomacii na hřebík.

Než ale skutečně prorazila před kamerou, vyzkoušela si mnoho jiných povolání. Živila se jako sekretářka, servírka nebo pracovala v továrně na pyžama.

Ally McBeal

Od roku 1986 se sporadicky objevovala v nejrůznějších seriálech, kde dostávala nějaké malé role. Největší zlom její kariéry přišel v momentě, kdy byla obsazena do seriálu Ally McBeal. Ačkoli se nejednalo o roli hlavní, ztvárnila zde právničku Ling Woo, kterou si diváci zamilovali a dožadovali se více scén s touto postavou.

Filmová hvězda Lucy Liu

Po ztvárnění Ling Woo se začaly nabídky hrnout a nejen tak ledajaké. Zahrála si jednu z hlavních rolí v akčním snímku Charlieho andílci, poté si společně s Umou Thurman zahrála v dalším akčním, ale o něco úspěšnějším snímku, Kill Bill. Celkově za svou dosavadní kariéru natočila více než 30 celovečerních snímku a objevila se v nespočtu epizod nejrůznějších seriálů. Můžeme si vzpomenout třeba na Sex ve městě, kde v jedné epizodě ztvárnila jednu z největších hvězd tehdejšího New Yorku, sebe samotnou.

Nespočet zájmů a hrdost k vlasti

Ačkoli se vždy snažila, aby její kariéra nebyla nijak ovlivněna jejím původem, vždy k asijské kultuře zhlížela a nikdy na ni nezanevřela. 

Jako moderní žena má také kromě herectví mnoho jiných zájmů. Miluje bojová umění, ráda lyžuje, fotografuje nebo hraje na akordeon.