27. 2. 2021 Daniel Ryl

Boj o čelo vrcholí, sparťané hostí Třinec

Základní část míří do finiše! Pokud chtějí sparťané pomýšlet na Prezidentský pohár, musí v neděli 28. února od 17:20 hodin zvítězit nad vedoucím Třincem, na který ztrácí už čtyři body. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače se ve druhém domácím utkání proti Ocelářům představí v přímém přenosu ČT sport.

Fanoušci vybrali přes 500 tisíc, dražba dresů pokračuje

Dvanáctý díl projektu "Sparta vzdává hold" se musel obejít bez fanoušků, přesto sparťané ukázali, že se dokážou spojit i v této těžké době. I díky 1777 zakoupeným virtuálním vstupenkám se vybralo celkem 507 267 Kč, které pomohou dvěma hospicům – pražskému Cesta domů a Nablízku v Lysé nad Labem.

Výtěžek z letošního Holdu však bude výrazně vyšší, protože pokračuje aukce speciální edice dresů, v nichž sparťané nastoupili proti Litvínovu. Aktuálně probíhá nejvýraznější souboj o dresyh Vladimíra Sobotky a Michala Řepíka, ale můžete získat dresy dalších hráčů až do zítřejší 20. hodiny na tomto odkazu.

>>>AUKCE DRESŮ SPARTA VZDÁVÁ HOLD 2021<<<

Třinec přibrzdil Mountfield, přesto na tripu válí

Oceláři se na ledě O2 areny představí už v pátém venkovním utkání v řadě, ale na jejich bilanci to není vůbec znát. V zápasech na půdě Pardubic, Liberce a Zlína brali plný počet devíti bodů, v pátečním utkání je zastavil až Hradec Králové, který těsným vítězstvím 3:2 ukončil třineckou sérii pěti výher v řadě.

Třinečtí se s našim týmem přetahují nejen v tabulce, ale v týmových statistkách. V přesilovkách (20,63 %) jsou až třetí, ale střelecky jsou nejaktivnějším mužstvem, zatímco na svou branku pouští nejméně pokusů.

Ze Slezska s jedním bodem, pak domácí výhra

Sparta má s Třincem aktuální negativní bilanci, když v prvním utkání i přes bleskovou trefu Romana Horáka padla 2:4. V polovině ledna dokázali sparťané smazat dvougólovou ztrátu a dotáhnout drama do nastavení, ale nakonec padli 4:5 po nájezdech. Vydařené utkání odehrál náš tým na domácí půdě, kde smazal dvougólové manko a nakonec zvítězil 3:2.

Číslo utkání:

176

Když se podíváte do extraligové tabulky, uvidíte čtyřgólový rozdíl mezi oběma celky, ale v počtu vstřelených branek jsou na tom sparťané s Oceláři nastejno. Oba týmy vstřelily už 176 gólů, což činí solidní průměr 3,67 gólu na zápas.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede