Pérez chytil příležitost za pačesy, říká Horner

Pérez chytil příležitost za pačesy, říká Horner

Šéf Red Bullu Christian Horner ocenil přístup Sergia Péreze. Mexičan dokázal v minulé sezóně poprvé vyhrát závod, konkrétně VC Sachíru, a přesvědčil rakouskou stáj, že si zaslouží sedačku pro rok 2021.

Sergio Pérez už jednou jezdil za „top tým“, konkrétně v roce 2013 za McLaren. Christian Horner věří, že Mexičan udělá maximum a ukáže svůj talent.

„Myslím, že se velmi dobře zabydlel. Už je zde nějakou dobu. Je populární v paddocku a chápu proč. Dobře se s ním vychází. Dělá všechny svoje úkoly, přes zimu tvrdě pracoval a opravdu chytil tuhle příležitost za pačesy.“

„Je dobré vidět oba jezdce a taky Alexe, který s nimi velmi dobře spolupracuje, takže to je důležité pro tým a pro vývoj letošního auta,“ řekl Christian Horner.

Racing Point je poháněn motory Mercedes od roku 2009 a Sergio Pérez má hodně znalostí, které se budou Red Bullu hodit před nadcházející změnou pravidel v sezóně 2022.

Myslím si, že jsou to hlavně informace z let, kdy jezdil pro jiný tým, který měl jinou pohonnou jednotku a podobné věci. Může přinést do týmu své poznatky. Doufám, že to pomůže týmu nebo alespoň nám to dá nějaké představy o několika věcech,“ uvedl jeho nový týmový kolega Max Verstappen.

Sdílejte na:
Zavřít