Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Cítil jsem prázdnotu, říká Jan Onder o konci ve StarDance a pandemii. Našel se v novém projektu

Cítil jsem prázdnotu, říká Jan Onder o konci ve StarDance a pandemii. Našel se v novém projektu
Zdroj: Jan Onder pro eXtra.cz
ROZHOVOR
Úspěšný český choreograf, tanečník a moderátor Jan Onder (35) rozjel internetový pořad o tancování pro děti. Jeho cílem je motivovat školáky, kteří jsou v době koronaviru zavření doma u počítačů a televizí, aby se hýbali. Pro eXtra.cz sdělil, kromě zákulisí své taneční show, i jak zvládá současnou koronakrizi.

Jan Onder byl od roku 2008 významným protagonistou populární televizní show StarDance, jenomže na začátku loňského roku byl odejit dosavadní šéf pořadu Jan Potměšil. "A to byl konec pochopitelně i pro mě, nové vedení si zvolilo jiného odborného poradce," konstatuje Onder s tím, že to pro něho znamená konec jedné krásné životní etapy. "Celý svůj dosavadní profesní život jsem věnoval jedinému televiznímu projektu a po jeho konci jsem cítil naprostou prázdnotu. A do toho ta pandemie, která mě přinutila hodně přemýšlet o životě," říká.

Choreograf a tanečník tvrdí, že ho koronavirová situace vzhledem k jeho profesním zaměřením velmi zasáhla. "Byl jsem živ hlavně z tanečních kurzů a moderování různých společenských akcí, což absolutně padlo," popisuje a dodává, že ho doba pandemie nemrzí jen z hlediska pracovního, ale i sociálního. "Jsem zvyklý být mezi lidmi, komunikovat a pracovat s nimi. Jsem z podstaty šášula a vždycky jsem byl takový trochu třídní vtipálek, takže když nemůžu lidi bavit, je to pro mě smutné. Ale pořád jsem se ještě nezhroutil a doufám, že se všichni brzy vrátíme ke svým běžným činnostem," věří nadaný tanečník.

Chvíli po Onderově konci ve StarDance do Česka dorazil covid-19 a moderátor a tanečník měl najednou spoustu času přemýšlet. "Seděl jsem dlouho doma, nudil se a uvědomil si, že když se nudím já, musí se nudit i děti. Řekl jsem si, že navážu na svou někdejší práci pro Českou televizi, kde jsem natočil okolo 300 dílů tanečních pořadů pro děti, a rozjedu dětský YouTube kanál," vypráví Jan Onder o svém novém internetovém pořadu ONDER TV, jehož cílem je děti nejen bavit, ale i motivovat k pohybu.

Onder pořad připravuje ve spolupráci s mladými filmaři. "Nechtěl jsem pronajímat žádné studio, bylo by to zbytečně komplikované a drahé. Rozhodl jsem se natáčet doma v obýváku. Navíc jsem si říkal, že autenticita domácího prostředí by děti mohla inspirovat k tomu, aby se zvedly ze židle a začaly se hýbat," popisuje vznik youtubového kanálu. Svou ONDER TV se snaží dopomoct k pohybu i dospělým. "V tom pořadu se snažím, aby děti inspirovaly i své rodiče k tomu, aby tancovali s nimi."

"Používám rekvizity, které jsou doma běžně k dispozici. Například v epizodě, kde je tanec cha-cha, používám žehlicí prkno. A v jiném, kde se tancuje na písničku Travička zelená, používám batůžek se svačinou, kterou jsem si připravil," říká divácky oblíbený Onder. Ten si pro onen díl píseň i sám nazpíval. Tanečník zdůrazňuje, že si youtubový kanál nezakládal kvůli byznysu. "Chci pro děti jen dělat něco smysluplného, když jsou teď zavřené doma."

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy