Goffin v Montpellier získal 5. titul. Čekal na něj od podzimu 2017

28. 2. 2021, 17:37
Aktuality 25
ATP MONTPELLIER - David Goffin na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier ukončil více než tříleté čekání na svůj 5. titul. Ve finále 30letý Blgičan zdolal 5-7 6-4 6-2 Španěla Roberta Bautistu, s nímž vyhrál už čtvrtý vzájemný duel v řadě.
David Goffin

David Goffin na úvod sezony postoupil do semifinále v turecké Antalyi, ale od té doby prohrál tři zápasy po sobě: s Alexem de Minaurem, Carlosem Alcarazem a Alexejem Popyrinem.

Poprvé po návratu z nevydařeného turné v Austrálii se 30letý Belgičan představil tento týden na halovém turnaji v Montpellier a hned na úvod se nadřel na třísetovou výhru proti domácímu 125. hráči světa Benjaminu Bonzimu.

Nakonec však Goffin ve Francii nenašel přemožitele. Dnes ve svém prvním finále od srpna 2019 zdolal v souboji dvou nejvýše nasazených hráčů 5-7 6-4 6-2 Španěla Roberta Bautistu a po roce a půl vyhrál čtyři zápasy po sobě.

Goffin sice v duelu hráčů druhé světové desítky prohrál první set, ale to v jejich vzájemných zápasech většinou nic neznamená. Belgičan pak už i díky 13 esům ani jednou nepřišel o podání a připsal si výhru ve čtvrtém vzájemné utkání v řadě.



Ve svém celkově 14. finále Goffin získal teprve 5. titul a první od října 2017, kdy triumfoval během dvou týdnů v Shenzhenu a Tokiu. Od té doby se stal světovou sedmičkou a zahrál si finále na Turnaji mistrů či podniku Masters 1000 v Cincinnati, na triumf ale čekal více než tři roky.

"Každý turnaj, který jsem vyhrál, byl mimořádný. Minulou sezonu jsem se trápil, takže jsem rád, že jsem se dokázal vrátit na tuto úroveň," řekl Goffin, který se stal teprve třetím nefrancouzským vítězem turnaje v Montpellier za posledních deset let po Tomáši Berdychovi (2012) a Němci Alexanderu Zverevovi (2017).

32letý Bautista si dnes zahrál celkově 17. finále a první od února 2019, kdy v Dauhá získal svůj dosud poslední 9. titul.

Oba finalisté se z Francie přesunou do nizozemského Rotterdamu. Goffin v prvním kole narazí na Němce Jana-Lennarda Struffa, Bautista se utká s s krajanem Alejandrem Davidovichem.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 323.970 eur
nedělní výsledky (28. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
Goffin (2-Belg.) - Bautista (1-Šp.) 5-7 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Roger-Vasselin/Kontinen (1-Fr./Fin.) - Erlich/Vasilevski (Izr./Běl.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Patik
milý sympatický chalanisko..veľmi mu to prajem..keby sa dal dokopy tak top5 neni problém..aj cez big3..
Reagovat
Torn
Davidovi to přeju a část zápasu jsem viděl. :D Trochu mi uniká označení slova trpaslík, když má 180 cm, což sice na tenistu není nic extra, ale velká trojka taky není o moc vyšší. :D
Reagovat
sojka1
z trojky je pidizvik jenom Rafa... :-))
Reagovat
Torn
Co jsem koukal, tak Rafa má uváděno často 185 cm, Roger 185 nebo 187 a Novak zase 187 nebo 188 cm. Jsou v zásadě stejně vysocí. :D
Reagovat
Krisboy
Trpaslík byl z Goatů jenom Agassi smile
A nezdálo se, že by mu to nějak vadilo.
Reagovat
blixa
180 není úplně mrňous :-D Stejně velkej (respektive malej) byl z GOATů i John McEnroe.
Reagovat
Torn
To je pravda. :) Dokonce ani Grafce to nevadí. :D
Reagovat
turista
Nejsou. Rafa je z Big 3 jasně nejmenší, pak Roger uprostřed a Novak je z nich nejvyšší.
Reagovat
turista
Nadal nemá 185 ani náhodou. To je marketingový údaj. Reálně má 182.
Reagovat
Torn
Já píšu, co jsem našel.:D V čem by to měl být marketing?:D
Reagovat
Krisboy
To nic, to jenom někoho prohrané peníze připravily o zbytky rozumu.
Reagovat
Torn
Kazí charakter. :D
Reagovat
rolo148
tipér: JestřábSólo sázka - Bautista-Agut (vloženo: 28.02. 12:47)
Vklad: 5 bodů za kurs 1.42
nejvýhodnější kurs: Tipsport
statistiky a kursyBautista-Agut R. / Goffin D. , Bautista-Agut @ 1.42 | Montpellier
Datum: 28.02.2021 15.10

H2H bilance vyznívá těsně lépe pro Španěla 4-3. Když si ale vyselektujeme utkání na hardu, tak Roberto vede 4-1 s tím, že v i-hardovém prostředí má s Belgičanem bilanci 2-1. Některé ty zápasy se ale hrály už hodně dávno. Goffin se snaží dostat zpět do tempa a já myslím, že samotná účast ve finále pro něj po návratu znamená vítězství. Pokud mám porovnat oba hráče v turnaji, tak Goffin v mých očích předvádí o něco slabší výkony. Problémy mu tu ve třech setech nadělal Bonzi a totéž se včera povedlo i Gerasimovi, který pohybově na Davida nemá, přesto ho trápil. Bautista-Agut tu hraje dobře a především se nedopouští výpadků koncentrace. Roberto zde dokázal neutralizovat servis Humberta i Gojowczyka, takže by neměl mít problém ani s podáním Belgičana. Španěl se mi tu jeví jistější i v mezihře. Pokud Bautista-Agut finále nepodcení, měl by si dojít pro jubilejní desátý titul z okruhu ATP. Kurz na Španěla není nikterak vysoký, ale osobně bych na něj vypsal max. 1.30. Myslím, že v tuto chvíli Roberto předvádí spolehlivější hru.
Reagovat
smazaný uživatel
musis to chapat v kontextu, je ztratovy, tudiz davat proti
Reagovat
smazaný uživatel
Dávat proti Goffinovi za 1.42 je z princípu somarina.

Ten kurz nemá žiadnu value. Dvaja vyrovnaní hráči, bez formy, vo finále.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasím, value rozhodne byla naopak na goffina za ten kurz, nechápu kdo si da praci z 20 radkovou analýzou za 1,42 a ještě je totalne mimo..
Reagovat
Krisboy
Asi podobnej dement jako rolo148smile
Reagovat
smazaný uživatel
da si praci? tuhle snuzku nepodstatnych informaci psal tak pul minuty odhaduju, priserny
Reagovat
EllNino
Už to chtělo se odrazit ode dna ...:)
Reagovat
rolo148
belgicky trpaslik bez formy vyhral nahodne turnaj ktory ani nevie ako. nebyt labilneho spanielskeho autistickeho klauna ale normalneho tenistu ktory sa vie koncentrovat tak nevyhraje. smile
Reagovat
EllNino
kolik jsi prohrál? :D
Reagovat
rolo148
videl si ako odovzdal cistymi hrami na zaciatku setu c2 a c3 servis ten spanielsky homosexual? toto normalny stabilny tenista vo finale nikdy nepredvedie
Reagovat
EllNino
asi hodně :D
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
majco3434
Riadnu panvicu Tefal vyhral smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist