Alena Vitásková: Kdo zametá stopy zločinu na řece Bečvě?

28.02.2021 18:52

Půl roku se šetří ekologická katastrofa na řece Bečvě. Kdo maří spravedlnost? Jedná se o „organizované seskupení“ k pokrytí skutečných viníků?

Alena Vitásková: Kdo zametá stopy zločinu na řece Bečvě?
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Neúměrně dlouhá doba šetření. S časem se má zapomenout a jedna z největších ekologických katastrof má být zametena pod koberec? Nebo podle „zvyklostí“ se budou trestat nevinní? Skutečně byla v inkriminované době havárie v DEZE? Kdo kryje zločin na řece Bečvě?

Proč není zájem politiků o vyšetření, potrestání skutečných viníku, nejen těch, kteří zločin spáchali, ať již nedbalostí, či úmyslně. Opravdu nemám na mysli obyčejné zaměstnance, na které se mnohdy zločin „svede“.

Po téměř půl roce šetření se již jedná o úplně něco jiného. O zločin podstatně závažnější, a to je maření spravedlnosti, organizovaný zločin k pokrytí skutečných viníků a zahlazení stop vedoucích k původci katastrofy.

Institut Aleny Vitáskové z.s. dále jen IAV (ochrana lidských práv a svobod) se kauzou zabývá od září 2020. Situaci nejen monitorujeme, ale především požaduje řádné šetření a potrestání těch, kteří spravedlnost maří.

Dozorový státní zástupce Petr Bareš je osoba, která od počátku dohlíží na šetření policie. Kdo je státní zástupce Bareš a co na to ministryně spravedlnosti Benešová?

Ředitel České inspekce životního prostředí Erik Geuss je odpovědný za řádné,  odborné šetření vzniklé ekologické katastrofy. Kdo je ředitel Geuss a co na to ministr životního prostředí Brabec?

IAV (Manifest IAV) má pracovní sekce, které řeší jednotlivé oblasti poškozování občanů, poškozování lidských práv a svobod. Sekce IAV „Příslušníci bezpečnostních sborů poškození státem“ vedena Pavlem Štěpánem zaslala ministryni spravedlnosti mimo jiné dotazy k „podivné“ (ne) činnosti státního zástupce Bareše. Odpověď a přijatá opatření paní ministryně Benešové jen dokreslují rozpad státu. Korespondenci vztahující se k tématu naleznete na www.institut-av.eu (aktuality) – úsudek si udělejte sami, především nezapomeňte, že budou volby.

IAV považuje tuto srdce svírající tragédii za vrchol arogance vlády Andreje Babiše. Policie nedošetřila? Co na to ministr vnitra Hamáček a policejní prezident? Státní zástupce dohlíží nad šetřením? Co na to ministryně spravedlnosti Benešová? Česká inspekce životního prostředí – také nic nezjistila? Co na jejich práci říká ministr životního prostředí Brabec? Všechny složky selhaly.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV, Praha 28. 2. 2021

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.