Hlavní obsah

Nečekaný krok. Šestý tým prvoligové tabulky se rozhodl k výměně trenérů

Praha

Hokejová Poruba tři kola před koncem základní části první ligy odvolala trenérský tandem Martin Janeček – Marek Pavlačka. Šestý tým tabulky nově povede Karel Suchánek, jeho asistentem bude olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný mistr světa David Moravec.

Foto: https://www.hcporuba.cz

Karel Suchánek je novým hlavním trenérem hokejistů Poruby.

Článek

Před aktuální sezonou měla Poruba velké ambice a experti ji řadili do okruhu favoritů na postup do nejvyšší soutěže.

Jenže výsledky zůstávají za očekáváním. Týmu patří tři kola před koncem dlouhodobé části soutěže šesté místo a na přímý postup do čtvrtfinále to nevypadá, protože Ostravané ztrácejí na čtvrté Vrchlabí šest bodů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC RT TORAX Poruba (@hcporuba)

Po sobotní porážce v Jihlavě, která byla už čtvrtou v řadě, se vedení klubu odhodlalo ke změně na trenérském postu.

„Poruba před sezonou vyhlásila vysoké ambice a dala maximální úsilí do vybudování týmu, který může bojovat o nejvyšší příčky," uvedl nyní generální manažer Poruby Pavel Hinner pro oficiální stránky klubu.

„Proto jsme se rozhodli z vlastních trenérských zdrojů přinést do kabiny nový, možná potřebný impuls," vysvětlil Hinner trenérů.

Šestašedesátiletý Suchánek se trénování věnuje již od konce 80. let minulého století, dlouhodobě působil především v Opavě. Vedl i polskou Osvětim, s níž dvakrát ovládl tamější nejvyšší soutěž. Spolu s Moravcem tuto sezonu trénovali v Porubě dorost, kvůli koronavirové pandemii ale byly všechny mládežnické soutěže v Česku předčasně ukončeny.

Reklama