Téměř 300 zápasů v NHL  Mueller v dresu Coyotes debutoval v ročníku 2007/08, během něhož odehrál 81 zápasů a posbíral v nich 54 kanadských bodů. Tak dobrou sezonu však už nezažil, po dvou a půl letech odešel do Colorada a v ročníku 2013/14 to zkoušel na Floridě. Pak zamířil do Evropy. V NHL odehrál celkově 297 zápasů a posbíral v nich 160 (63+97) kanadských bodů. Foto: Profimedia.cz
 Nováček měsíce v NHL  Premiérová sezona Petera Muellera v NHL byla opravdu vydařená. V základní části vynechal jediné utkání, vstřelil 22 branek a přidal 32 asistencí. V lednu byl dokonce vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže. Foto: Profimedia.cz
 Zlato z mistrovství světa osmnáctek  V roce 2008 si odbyl premiéru na mistrovství světa. Startoval i o šest let později v Minsku, kde pouť Američanů skončila po čtvrtfinálovém boji s českým týmem. Seniorskou medaili nezískal, zato s osmnáctkou bral na šampionátu, který se v roce 2005 konal v České republice, zlato. O dva roky později byl členem bronzového juniorského výběru na mistrovství světa ve Švédsku. Foto: Profimedia.cz
 Nejlepší střelec švýcarské ligy  Před příchodem do Komety hrál hrál za rakouský Salcburk, předtím působil v Malmö a dva roky strávil v Klotenu. Hned první ročník ve švýcarské lize mu vyšel na výbornou a v základní části posbíral 46 kanadských bodů. Díky 24 vstřeleným gólům se dokonce stal nejlepším kanonýrem soutěže. Foto: Profimedia.cz
6
Fotogalerie

6 největších úspěchů v kariéře Petera Muellera. Sáhne si jednou na extraligový titul?

Americký útočník Peter Mueller už pět sezon krájí extraligový led. A pořád má formu jako hrom.

Čtyřiatřicetiletý americký útočník Peter Mueller byl čtyři roky hráčem Komety. Sázka na něj se brněnskému klubu náramně vyplatila a z Muellera se stala klíčová postava týmu. V současné době sbírá body v dresu Vítkovic a jde mu to stejně dobře jako v předchozím působišti. Jaké úspěchy a milníky má už za sebou? To se dozvíte v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 7

Osmička draftu NHL

Peter Mueller draft.jpg

V roce 2006 se jedničkou draftu NHL stal Erik Johnson. Až za ním šli na řadu Jordan Staal, Jonathan Toews, Nicklas Bäckström či Phil Kessel. Z českých hokejistů nejlépe dopadl Michael Frolík, který se dočkal jako desátý v pořadí. Osmičkou draftu se tehdy stal Peter Mueller, na něhož ukázal Phoenix.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Téměř 300 zápasů v NHL

Peter Mueller Colorado.jpg

Mueller v dresu Coyotes debutoval v ročníku 2007/08, během něhož odehrál 81 zápasů a posbíral v nich 54 kanadských bodů. Tak dobrou sezonu však už nezažil, po dvou a půl letech odešel do Colorada a v ročníku 2013/14 to zkoušel na Floridě. Pak zamířil do Evropy. V NHL odehrál celkově 297 zápasů a posbíral v nich 160 (63+97) kanadských bodů.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Nováček měsíce v NHL

Peter Mueller Arizona.jpg

Premiérová sezona Petera Muellera v NHL byla opravdu vydařená. V základní části vynechal jediné utkání, vstřelil 22 branek a přidal 32 asistencí. V lednu byl dokonce vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Zlato z mistrovství světa osmnáctek

Peter Mueller USA.jpg

V roce 2008 si odbyl premiéru na mistrovství světa. Startoval i o šest let později v Minsku, kde pouť Američanů skončila po čtvrtfinálovém boji s českým týmem. Seniorskou medaili nezískal, zato s osmnáctkou bral na šampionátu, který se v roce 2005 konal v České republice, zlato. O dva roky později byl členem bronzového juniorského výběru na mistrovství světa ve Švédsku.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Nejlepší střelec švýcarské ligy

Peter Mueller Kloten.jpg

Před příchodem do Komety hrál hrál za rakouský Salcburk, předtím působil v Malmö a dva roky strávil v Klotenu. Hned první ročník ve švýcarské lize mu vyšel na výbornou a v základní části posbíral 46 kanadských bodů. Díky 24 vstřeleným gólům se dokonce stal nejlepším kanonýrem soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Hvězda české extraligy

Peter Mueller.jpg

Peter Mueller přišel do české extraligy před sezonou 2018/19 z Rakouska a okamžitě se stal jednou z největších hvězd soutěže. Hned v premiérovém ročníku se stal nejproduktivnějším cizincem ligy a získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče soutěže. V ročníku 2020/21 byl se 64 body nejproduktivnějším hokejistou extraligy.

Na českých kluzištích se už prohání pátou sezonu a stále si drží průměr více než jednoho kanadského bodu na utkání. Ve sbírce úspěchů mu chybí extraligový titul, který by si bezpochyby zasloužil získat. Dočká se ho?

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud