Barcagate pokračuje, policie zatkla bývalého šéfa Barcelony

Sport ČTK Sport, ČTK
1. 3. 2021 13:19
Španělská policie zadržela bývalého prezidenta fotbalové Barcelony Josepa Maria Bartomeua. Při pondělním zátahu, který proběhl na několika místech včetně klubových kanceláří, bylo zatčeno i několik dalších bývalých představitelů klubu. Jména sice policie nesdělila, ale podle španělských médií mezi nimi nechybí ani Bartomeu, ani další významní funkcionáři Oscar Grau, Gomez Ponti a Jaume Masferrer.
Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu | Foto: Reuters

Podle španělského tisku je policejní akce pokračováním kauzy "Barcagate", která vypukla loni a týkala se podezřelých smluv s firmou, která měla pro Bartomeua a spol. vést pomlouvačnou kampaň na sociálních sítích. 

Tato kampaň údajně byla zaměřena na sportovní rivaly i některé vlastní hráče, kteří vedení klubu oponovali, například Lionela Messiho či Gerarda Piquého. Současně také mělo dojít k nadhodnocování smluv tak, aby z něj měly vybrané osoby finanční prospěch. 

Bartomeu vedl katalánský velkoklub mezi lety 2014 a 2020, z vedení i kvůli Barcagete odstoupil loni v říjnu. Barcelona, která se chystá na nové prezidentské volby, dnes zprávu o razii potvrdila, ale jinak se k celé věci nevyjádřila. V minulosti se ale proti všem nařčením důrazně ohrazovala. 

 

Právě se děje

Další zprávy