Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený závod ve Val di Fassa: Sjezdařky po těžké operaci. Řekli, jak na tom jsou!

Autor: ris

Utrpení, sténání, beznaděj, bolest, kterou utlumili až specialisté vyhlášené kliniky v Innsbrucku, kde umějí vrátit na lyže sportovce s těmi nejkomplikovanějšími úrazy nohou. Teď si tamní ortopedický tým vzal do parády Norku Kajsu Vickhoffovou Lieovou (22) a pět let starší Rakušanku Rosinu Schneebergerovou!

Obě utrpěly těžká zranění při nedělním super-G v italském středisku Val di Fassa. „Tohle není dobrá reklama na lyžování,“ posteskl si ve studiu České televize trenér Ester Ledecké Tomáš Bank.

Jak Vickhoffová, tak Schneebergerová upadly po jezdeckých chybách. Ze svahu musely vrtulníkem a ještě večer putovaly na operační sál světoznámé univerzitní nemocnice. Rakušance diagnostikovali zlomeniny holenní i lýtkové kosti v pravé noze, které primář Rohit Arora zpevnil instramedulárním hřebem.

Úspěšně proběhl i zákrok u mladičké Norky. Ta si zlomila nohu levou a stěžovala si na bolest kolena. „Naštěstí vyšetření nepotvrdila žádné problémy s vazy. V noci na pondělí se podrobila operaci. Rehabilitovat bude doma v Norsku. Lékař týmu Marc Strauss odhaduje, že by se za půl roku mohla vrátit do plného tréninku,“ stojí v prohlášení norského týmu v alpských disciplínách.

Norka Kajsa Vickhoffová Lieová si při super-G ve Val di Fassa zlomila levou nohu
Norka Kajsa Vickhoffová Lieová si při super-G ve Val di Fassa zlomila levou nohu