Dopravu v celé Roudnici letos omezí hned několik staveb
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Letošní rok přinese Roudnici nad Labem dokončení či zahájení mnoha potřebných staveb. Zároveň však i související zásadní omezení dopravy v centru města i mimo něj. Seznamte se s přehledem nejdůležitějších uzavírek.

Již v únoru byly zahájeny výkopy vodovodu a kanalizace v ulici Sladkovského a rekonstrukce vozovky a chodníků ve Švermově ulici. V současnosti nejcitelnější omezení však přinesly práce probíhající v lokalitě náměstí 28. října. Zhotovitel zakázky Strabag a.s. by s nimi měl být hotov nejpozději do konce dubna.

„Chtěl bych vás požádat o shovívavost. Budeme se snažit maximálně vyhovět všem požadavkům města a hlavně vás, občanů, abychom co nejméně narušili život v tomto veřejném prostoru. Pokud budete mít jakýkoliv problém, dotaz, či požadavek, můžete kontaktovat přímo mne na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ vzkázal veřejnosti zástupce firmy a roudnický radní Jan Ekrt.

To je důležité především v kontextu plánované rekonstrukce vodovodu, kanalizace a následně kompletního uličního prostoru Riegrovy ulice. Její uzavření od poloviny roku totiž přinese zásadní změny pro dopravu projíždějící celým historickým centrem. Objížďka má vést ulicemi Nerudova, Karlovo náměstí, Arnoštova, Poděbradova a Palackého ve směru na Štětí. Ve směru do centra pak ulicemi Na Hradčanech, Michálkova, Řipská, Karlovo náměstí a Nerudova. Zadavatelem investiční akce je Severočeská vodárenská společnost a.s. a následné části Město Roudnice nad Labem. Zhotovitel zatím není známý. Ve druhé polovině roku se přidají i práce na vodovodu, kanalizaci a plynovodu v ulici Dr. Slavíka.

„Bohužel nelze jít jinou cestou než kompletní uzavírkou. Rekonstrukce Riegrovy ulice tak bude jedním z nejcitelnějších zásahů do roudnické dopravy za několik posledních let. Akci ve spolupráci s SVS však připravujeme tak, aby se místních dotkla co možná nejméně. Jsme si vědomi všech problémů, které stavba, trvající až do konce příští sezóny, může přinést. Proto se jim snažíme v přípravné fázi předejít např. hledáním náhradního řešení pro parkování tamějších rezidentů. Před zahájením akce budeme o jejích detailech samozřejmě informovat a rádi bychom se s obyvateli Riegrovy ulice setkali i osobně,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

V březnu bude zahájena výstavba kruhové křižovatky na nové části roudnického obchvatu, která si vyžádá uzavírku silnice III/24047 na Kleneč a tím i odklon tranzitní nákladní dopravy na Mělník a Litoměřice. Objížďka na Kleneč bude až do května vedena po silnici II/240 na křižovatku U Krobiána a dále po silnici II/608 přes obec Straškov-Vodochody a Vražkov. Ve stejném termínu proběhne i odklon silnice II/246 obchvatu na Podlusky kvůli novému napojení na silnici II/240. V místě křížení obchvatu se silnicí na Mělník během dubna a května vyroste další kruhová křižovatka. Vyžádá si však řízení dopravy třícestným semaforem.

Do konce pátého měsíce se také dokončení dočká jeden z opravovaných mostků na bezděkovské části této komunikace, rekonstrukce druhého mostu má skončit v červenci. Do té doby však oba zůstanou řízeny světelnou signalizací. Velkou změnu v létě přinese výstavba kruhové křižovatky silnic II/240 a III/24047, včetně propojení nové komunikace a úpravy napojení benzinového čerpadla. Od června do srpna tak bude zcela uzavřena silnice II/240 pod letištěm. Objížďka pro spojení s dálnicí D8 povede silnicí II/608 od Krobiána na Dušnickou křižovatku a pak dále přes městskou část Podlusky. Autobusy linkové dopravy po ní budou vedeny. Tranzitní nákladní doprava však bude opět odkloněna na Mělník a Litoměřice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru