International


Vyhledávání

 

 

Poděkování sportovcům

Mezi přibližně čtyřmi desítkami sportovců je například horolezkyně Barbora Bernardová, karatistka Natálie Suchá, boxer Adam Valenta nebo fotbalista Tomáš Smejkal. Mezi oceněnými trenéry je pak volejbalista Petr Vašíček nebo plavec Zdeněk Krčál.
 

 
 

V minulých letech se vždy těsně před Vánocemi sešla primátorka města společně s dalšími členy vedení města, aby poděkovali za úspěchy sportovcům, kteří reprezentují naše město. Kvůli současným opatřením v rámci pandemie se ale toto setkání nemohlo  uskutečnit. Primátorka proto vybraným sportovcům poslala děkovný dopis společně se vstupenkou do Vodního ráje v hodnotě 500 Kč.

„Byl to těžký rok, ve kterém se mnoho sportovních soutěží vůbec neuskutečnilo. Přesto se naši jihlavští sportovci dokázali prosadit. Cením si také práce všech trenérů, kteří dokázali ve ztížených podmínkách nadále vést své svěřence,“ uvedla primátorka.

Úspěšní sportovci roku 2020

Tomáš Smejkal

Po celé období náležel ke klíčovým hráčům prvního týmu FC Vysočina Jihlava ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Branky střílel a svým spoluhráčům připravoval a nebylo náhodou, že se ocitl v hledáčku předních českých klubů a propracoval se do širšího kádru české reprezentace U21, která postoupila na EURO této věkové kategorie, které se uskuteční na jaře.

Anna Prokšová

Získala 3. místo na MČR v moderní gymnastice s míčem, celkově se umístila na 5. místě. Na Grand Prix Brno získala 17. místo se švihadlem, ve víceboji na MČR juniorky získala 5. místo.

Lukáš Novotný a Lucie Prokůpková

V tanečním sportu se v nejvyšší výkonnostní třídě umístili na 26. místě Standard a 33. místě Latina na Brno Open, což je mezinárodní soutěž okruhu Dance Sport Europe. Získali také 30. místo MČR v 10ti tancích.

Barbora Čelanská a Jan Bajer

Plavci, kteří mají různé formy hadicapů a i přes to se pravidelně účastní tréninků. V minulém roce se zúčastnili klubových závodů v Kutné Hoře. Barbora vyhrála 1. místo v závodě na 50 m volný způsob s asistentem, Jan obsadil 2. místo na 50 m volný způsob a 2. místo na 50 m prsa.

Eduard Kubelík

Svěřenec týmu Atletika Jihlava z. s. vyhrál v minulém roce na MČR juniorů 1. místo na 100 m a 200 m. Dále obhájil na MČR mužů a žen v hale 1. místo na 200 m a MČR juniorů a dorostů v hale 1. místo 200 m a 2. místo 60 m.

Tereza Škarková

Za klub Atletika Jihlava z. s. obhájila na MČR juniorů a dorostu 2. místo a na MČR do 22. let 5. místo v hodu oštěpem.

Mikuláš Dreisig

Další oceněný z klubu Atletika Jihlava z. s. obhájil na MČR žactva 2. místo na 300 m a na MČR ve vícebojích ve všech kategoriích obhájil 7. místo při devítiboji.

Nela Padrnosová

Jedenáctiletá tenistka, která vybojovala 5. místo v ČR, 2. místo na Moravě a 1. na Vysočině. V aktuálním žebříčku je na 33. místě v rámci celé ČR. Ve čtyřhře obhájila na celostátních turnajích pětkrát 1. místo, jednou 2. místo a dvakrát 3. místo. Ve dvouhře obhájila jedenkrát 1. místo a dvakrát 3. místo.

Michaela Srbová

OK Jihlava, lyžařský orientační běh - dorost. Na MČR obhájila 3. místo na krátké trati, 4. místo při sprintu a 4. místo při štafetě. Na Českém poháru získala celkově 3. místo. Na Zimní olympiádě dětí a mládeže se umístila ve sprintu na 6. místě a na krátké trati na 5. místě. V orientačním běhu  na Mistrovství ČR získala 3. místo a celkově v rámci Českého poháru 5. místo.

Vladimír Srb

OK Jihlava, lyžařský orientační běh - žactvo. Na MČR obhájil 3. místo při štafetě. Na Českém poháru získal celkové 5. místo a při Zimní olympiádě dětí a mládeže 6. místo ve sprintu a 6. místo na krátké trati. V orientačním běhu na Mistrovství Vysočiny získal 1. místo stejně jako v Lize Vysočiny.

Milan Venhoda

OK Jihlava, lyžařský orientační běh – dospělí/veteráni. Na Mistrovství světa veteránů, které jsou současně také Světovými veteránskými hrami, obhájil 2. místo ve sprintu, 3. místo na klasické trati a 3. místo na krátké trati. Na Českém poháru obhájil celkové 10. místo v hlavní kategorii dospělých. Dále se v orientačním běhu na Mistrovství veteránů umístil na 2. místě na klasické trati a na 4. místě na krátké trati.

Dana Hrstková

OK Jihlava, orientační běh – veteráni. Na Mistrovství ČR veteránů obhájila 3. místo na krátké trati a 5. místo na klasické trati.

Nikola Stieblerová

Moderní gymnastka za SK Jihlava. Obhájila 17. místo ve víceboji na světovém poháru Grand Prix Brno, na MČR juniorek obhájila ve víceboji 7. místo a 4. místo se stuhou.

Adam Valenta

Boxer za SK Jihlava. Vyhrál 1. místo na MČR juniorů 2020 a 1. místo na Mezinárodním turnaji Julia Formy 2020. Byl nominován na MČR mužů a Mistrovství Evropy juniorů.

Natálie Suchá

Karatistka za SK Jihlava. V minulém roce obhájila 1. místo kumite – Hausnerův pohár v Brně, 2. místo kumite žákyň – Regionální pohár Ústí nad Labem, 1. místo kumite žákyň – Vamberecký lvíček, 1. místo kata žákyň – Vamberecký lvíček, 1. místo kata žákyň GP Brna a 1. místo kumite žákyň GP Brna.

Vendy Sedláčková

Boxerka za SK Jihlava, v roce 2020 získala již potřetí 1. místo na Mistrovství ČR a je reprezentantkou
České republiky.

Denisa Krajčová

Jezdkyně kategorie pony za Jezdecký klub Hipo Jihlava. Vyhrála 1. místo v parkurovém skákání na styl v kategorii pony - Plandry, 2. místo v parkurovém skákání na limitovaný čas - Plandry, 6. místo v parkurovém skákání na styl - Plandry, 8. místo v parkurovém skákání na styl – Proseč pod Křemešníkem, 9. místo v parkurovém skákání s následným rozeskakováním – Polínko, 9. místo v parkurovém skákání na styl – Plandry, 22. místo při Národním poháru Velká Chuchle Praha, 5. místo v parkurovém skákání s následným rozeskakováním – Dětská pony tour, finále Třešť, Jaromír Anderle

Kynolog za Kynologický klub Jihlava. Obhájil 3. místo v pracovní třídě na Klubové výstavě německých ovčáků, Znojmo.

Hedvika Rychnovská

Agility za Kynologický klub Jihlava. Je 2. vicemistrem na MČR belgických ovčáků v družstvech agility.

Martin Urban

Na Evropském univerzitním poháru v silovém trojboji v Merignacu ve Franicii obsadil 2. místo v kategorii do 93 kilogramů. Vystupuje za Powerlifting Jihlava, z. s.

Rostislav Cejnek

Obhájil 1. místo na MČR v silovém trojboji veteránů v kategorii do 105 kg i absolutně ve věkové kategorii nad 50. let. Vystupuje za Powerlifting Jihlava, z. s.

Barbora Bernardová

Reprezentuje ve sportovním lezení za Horolezecký klub Jihlava z. s. V lezení na obtížnost vyhrála MČR a obsadila v Českém poháru celkově 3. místo. V boulderingu a lezení na rychlost skončila třetí. Dostala se do reprezentace ČR ve všech třech disciplínách i v kombinaci. V Evropském poháru mládeže Augsburku se umístila na 11. místě.

Vysočina Gladiators

Tým amerického fotbalu, který prošel základní částí nejvyšší ligy amerického fotbalu v ČR – Paddock ligy bez jediné porážky a byl pasován jako největší favorit na titul mistra ČR (kvůli pandemii ukončena bez vyhlášení vítězů). Tým dominoval nad svými soupeři ve většině aspektů hry, což je zásluha všech hráčů na soupisce, lze vyzdvihnout výkony těchto hráčů: Jan Dunovský, Petr Čermák, Petr Gerstner, Karel Augusta.

Ondřej Slavík

Plavec z Jihlavského Plaveckého Klubu Axis je několikanásobný mistr České republiky, v roce 2020 druhý nejlepší plavec ve své kategorii v ČR.

Junáš Jungwirth

Za HC Dukla Jihlava – mládež, který je momentálně nejlepším týmem této sezóny dorostenecké extraligy zastoupené trenérem Markem Melenovským. Jonáš je kapitánem týmu a zároveň nejproduktivnějším hráčem celé extraligy.

Trenéři

Eva Suchá, Atletika Jihlava

Trénuje atleta Eduarda Kubelíka, účastníka Mistrovství ČR (MČR) juniorů v hale (60 m 2. místo, 200 m 1. místo). Na MČR dospělých v minulém roce dosáhl 1. místa na 200 m, na MČR juniorů dosáhnul 1. místa na 100 m a 200 m.

Petr Vašíček, ŠSK Demlova Jihlava (volejbalový oddíl)

Trénuje jako hlavní trenér a sportovní manažer klubu ligové kadetky a juniorky – před ukončením soutěží byla obě družstva ve středu tabulky. Kromě toho funguje jako trenér volejbalu na SG v Jihlavě.

Zdeněk Krčál, Jihlavský Plavecký Klub Axis

Dlouholetý trenér mládeže v Jihlavském plaveckém klubu Axis. V loňském roce trénoval Ondřeje Slavíka, dřívějšího několikanásobného mistra ČR, který byl v roce 2020 druhým nejlepším plavcem ve své kategorii v ČR.

Ivan Novák a Martina Rokosová, BC Jihlava

Tvoří nerozlučný trenérský tandem při trénování dívčího basketbalového družstva U13. Toto družstvo vzniklo před dvěma lety a už v loňské sezóně si vybojovalo účast na Národním finále, když obsadilo 2. místo v oblastním přeboru Jižní Moravy. Loni se zúčastnili kempu ve Velkém Meziříčí a následně turnaje TUBANAK, kde obsadili 2. místo.

Pavel Tvarůžek, FKM Vysočina Jihlava

Dlouholetý trenér žáků a zároveň učitel na ZŠ E. Rošického. Podílí se na výchově mladých hráčů ve věku 12 až 15 let. Trénoval naše současné reprezentanty např. Masopust, Vydra, Kliment. Nesmírně obětavý a s nejvyšší trenérskou licencí v ČR. Propojuje mladé hráče se vzdělávacím procesem na základní škole.

 
Zodpovídá: BcA. Aneta Hrdličková
Vytvořeno / změněno: 1.3.2021 / 1.3.2021

Štítky dokumentu

 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Tiskové zprávy > 2021
 

Podobné články

  • LezciFestival Expediční kamera míří do Jihlavy
    Mezinárodní filmový festival Expediční kamera se uskuteční ve středu 10. dubna v Kině Dukla. Jde o největší cestovatelskou a outdoorovou akci v Česku.
    9.4.2024

  • Sportovec JihlavskaVIDEO, FOTO: Cena primátora Jihlavy pro Zdeňka Überhubera
    Sportovcem Jihlavska za rok 2023 se stal atlet Eduard Kubelík, trenérem roku Eva Suchá a nejlepším sportovním kolektivem Vysočina Gladiators. Cenu primátora za celoživotní přínos pro sport obdržel Zd.Überhuber. Přinášíme fotogalerii ze čtvrtečního slavnostního vyhlášení.
    5.4.2024

  • VizualizaceSportovní areál na Bedřichově čeká oprava za sto milionů
    Město připravuje revitalizaci sportovního areálu na Bedřichově. Počítá se s novým fotbalovým hřištěm s umělým povrchem i plochou pro malou kopanou včetně potřebných šaten i sociálního zázemí.
    27.3.2024

  • Ilustrační fotoMěsto podpoří jednorázové sportovní akce
    Pokud v letošním roce plánujete jednorázovou sportovní akci, tak můžete požádat o dotaci až do výše 50 tis. Kč. Žádosti Magistrát města Jihlavy, konkrétně odbor školství, kultury a tělovýchovy přijímá od 25. března do 3. dubna.
    14.3.2024

  • Silák rokuFOTOGALERIE: Školáci soutěžili o titul Silák roku
    V Jihlavě se už po 22. uskutečnil Silák roku. 174 dětí z druhého stupně základních škol mezi sebou soupeřilo v pěti disciplínách.
    13.3.2024

 

Rozcestník


Zpět na začátek stránky

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Design & , web , redakční systém

2024 © Jihlava  |  Všechna práva vyhrazena

 

Tento web pro svoji správnou funkci využívá soubory cookies.

O cookies

Nastavení cookies

Tento web pro svoji správnou funkci využívá soubory cookies.

Více o cookies

Tyto soubory nám umožňují poskytnout návštěvníkům kvalitnější služby, protože nám například umožní získat anonymizované analytické údaje o používání tohoto webu.

Kompletní přehled cookies, které tento web využívá naleznete zde.

Skupiny cookies