Pavel Bárta
1. března 2021 • 16:50

I trojky jsou ve střehu. Když i brankářské hvězdy potřebují odpočinek

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG PAVLA BÁRTY | Toronto se v sobotním duelu v Edmontonu muselo obejít bez zraněného Austona Matthewse a taky brankářské jedničky Frederika Andersena. Ošidnou pozici zaujal právě uzdravený Jack Campbell. Náhradník uhájil potřetí v kariéře čisté konto. Vynuloval nebezpečnou vozbu Oilers, McDavid s Draisaitlem si neškrtli.



Andersen do zranění patřil k nejvytíženějším gólmanům. Jeho stav se už zlepšil, na trojzápas do Edmontonu odcestoval taky. V sestavě pro první ze série utkání však ještě nebyl. Campbell už nějakou dobu s týmem zase trénoval, nastoupil po měsíci. Ale už předtím dostal přednost několikrát, zatímco záda mu kryl Michael Hutchinson, který zaskakoval před ním.

Kanadskou Severní divizi dosud na rozdíl od zbývajících tří skupin NHL obcházely covidové výpadky. Nemusely se rušit termíny, všechno běží podle plánu. Ve zhuštěném programu, kdy jdou zápasy rychle za sebou, jsou hráči náchylnější ke zraněním. Víc než dřív se mluví o nutnosti dopřát odpočinek brankářům. Některé týmy proto na aktivní soupisce drží místo dvou gólmanů rovnou trojici. Třetí brankář občas dostane přičichnout, oblékne se na zápas do výstroje, aby si týmová jednička mohla dopřát den volna.

Toronto není jediný klub, kde na soupisku občas zařazují trojku místo prvního gólmana. Něco podobného udělal Anaheim, New Jersey takhle využilo Aarona Della. „Není to jen o tom být náhradník. I v téhle roli strávíte šest hodin v hale, jdete na rozbruslení, podstupujete všechny předzápasové rituály. Musíte být připravení a zůstat ve střehu,“ připomněl Andersen.

Do konce základní části bude úloha týmových trojek narůstat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud