Jaký vysavač pořídit do malého bytu? Praktické tipy a rady

Jaký vysavač pořídit do malého bytu? Praktické tipy a rady

SDÍLEJTE

Vysavač je při úklidu domácnosti nenahraditelným pomocníkem a jeho výběr by se neměl podceňovat.

Pokud máte malý byt a bojujete s nedostatkem úložného prostoru, bude při výběru nového vysavače důležitá i jeho velikost.

Tyčové vysavače vás ohromí

Nejskladnější jsou tyčové bateriové vysavače, které mají zároveň skvělou manipulovatelnost. Protože tyto vysavače není nutné připojit do sítě, nejste omezováni délkou přívodního kabelu a vysavače jsou menší, protože v nich není uložen naviják šňůry.

Kromě menší velikosti jistě oceníte i to, že tyčové vysavače jsou bezsáčkové, odpadá tak nutnost dokupovat nové sáčky za nemalé peníze. Pokud však nemá vysavač filtry omyvatelné nebo permanentní, nevyhnete se nákupu a výměně nových filtrů.

Tyčový vysavač 2v1

Z tyčových vysavačů se také dá snadno udělat vysavač ruční, které jsou ideální na menší doplňkový úklid. Po nasazení šikovných nástavců na ruční vysavače, které bývají k vysavačům často dodávány, můžete ručním vysavačem vysávat i prach na nábytku.  I na samotný tyčový vysavač můžete použít širokou nabídku hubic a dalšího příslušenství, které Vám umožní a usnadní úklid i na špatně přístupných místech.

Když vysavač zrovna nepotřebujete, můžete ho uložit do komory či na chodbu. Tyčové vysavače většinou mají vlastní dokovací stanice, do kterých můžete vysavač postavit či jej zavěsit na stěnu a vysavač se vám zároveň nabíjí.

A který vysavač můžeme doporučit?

Tyčový bezsáčkový vysavač Dyson V8 Absolute+

Tento vysavač je zcela ideální do malých bytů, díky své široké výbavě dokáže vysát každý povrch a poradí si i se špatně dostupnými místy. Ve výbavě vysavače naleznete rotační hubici na koberce i speciální rotační hadici Fluffy, která je skvělá pro vysávání tvrdých podlah.

Kromě těchto hubic u vysavače naleznete i malý rotační kartáč na menší koberce nebo na čalounění, šikovnou kartáčovou hubici 2v1 a chybět nesmí ani štěrbinová hubice.

Vysavač zvládne vysávat až 40 minut, což je naprosto dostačující čas pro vysátí malého nebo středního bytu. A pokud budete potřebovat, můžete využít i maximálního výkonu vysavače, který si poradí s úplně každou nečistotou.

Tyčový bezsáčkový vysavač Dyson V11 Absolute Extra

Tento vysavač využijte jak v malém bytě, tak ve velkém domě. Jedinečný je nejen svým sacím výkonem, který se vyrovná i klasickým vysavačům do sítě, ale i dobou, po kterou zvládne vysávat. Konkrétně dokáže vysávat až 1 hodinu.

I tento vysavač má kompletní výbavu, stejně jako jeho předchůdce model V8. Rotační hubice je však u modelu V11 modernizovaná a díky čidlům pozná, po jakém povrchu se pohybuje a dle toho si sama nastaví výkon motoru. Tím šetří životnost baterie a prodlužuje dobu vysávání. Informaci o tom, jak dlouho vysavač vydrží vysávat, naleznete vždy na displeji na těle vysavače, stejně tak vás vysavač bude informovat o nutnosti vyčištění filtru.

SDÍLEJTE