Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič vyrovnal rekord Federera, brzy ho ale s jistotou překoná

O rekord v počtu týdnů strávených na prvním místě světového žebříčku se nyní dělí dva tenisté. K Rogeru Federerovi se přidal Novak Djokokvič. Oba na špičce strávili 310 týdnů. Díky obhajobě titulu na Australian Open má navíc Srb jistotu, že v čele pořadí ATP stráví i 311. týden a švýcarského rivala 8. března překoná.

S jistotou vylepšení historického maxima se nyní Djokovič rozhodl upravit plány pro tuto sezonu a chce se soustředit na dosažení dalších milníků. Prioritou je nyní pro něho dostižení Federera a dalšího rivala z "velké trojky" Rafaela Nadala v počtu grandslamových titulů. Ti se nyní společně dělí o rekord s 20 trofejemi, Djokovič má o dvě méně.

"Teď, když jsem dosáhl historického prvního místa v počtu týdnů v čele žebříčku, bude to pro mě velká úleva, protože se budu naplno soustředit na grandslamy," řekl Srb po zisku devátého titulu v Melbourne. "Moje cíle se teď trochu změní, což znamená, že upravím i svůj program. Nemusel bych, ale mám možnost to udělat, na což se i jako otec a manžel těším," dodal.

Djokovič se popáté v kariéře dostal do čela pořadí ATP vloni v únoru, kdy vystřídal Rafaela Nadala. Na prvním místě ukončil i pošesté v kariéře sezonu, čímž vyrovnal rekord Američana Peta Samprase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články