Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Loginov a Jörgová obhájili v Rogle tituly v obřím slalomu, zraněná Ledecká nestartovala

Ruský snowboardista Dmitrij Loginov je opět mistrem světa v paralelním obřím slalomu. Ve finále byl rychlejší o jedinou setinu než Ital Roland Fischnaller. Při neúčasti zraněné Ester Ledecké obhájila titul také Němka Selina Jörgová. Třiatřicetiletá závodnice ve finále porazila o 12 setin sekundy Rusku Sofii Nadyršinovou.

Dmitrij Loginov
zdroj: Reuters autor: Borut Živulovič

Zkušená Němka, kterou česká hvězda porazila ve finále na olympijských hrách v Pchjongčchangu, měla předloni v Utahu rovněž usnadněnou cestu k titulu díky absenci Ledecké.

Titul obhájila i díky překvapivému nezdaru krajanky Ramony Hofmeisterové. Vedoucí žena Světového poháru ztroskotala ve čtvrtfinále na Rakušance Julii Dujmovitsové, která nakonec vybojovala bronz.

V duelu o třetí místo Dujmovitsová předčila sedmačtyřicetiletou krajanku Claudii Rieglerovou, světovou šampionku z roku 2015.

"Nemám slov. Nemohu uvěřit, co se tady stalo. Mám ohromnou radost, že jsem titul obhájila," uvedla Jörgová, která ve Světovém poháru vyhrála závod naposledy předloni v lednu.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálové jízdy v paralelním obřím slalomu

Nikdo z českých reprezentantů neprošel ve Slovinsku kvalifikací. Juniorky Klára Šonková a Adéla Keclíková skončily hned po první jízdě a obsadily 35., respektive 43. místo. Do druhého kola se neprobojovali mezi muži ani Adam Počinek (43.) a Viktor Brůžek (46.).

"Je to úžasná zkušenost a jen tady být je neskutečný. To je zatím nejvíc, kam jsem se dostala," řekla osmnáctiletá Šonková po premiéře na světovém šampionátu.

"Je skvělé jet s nejlepšíma snowboardistkama a zažít tady tu atmosféru. Musím toho dohnat ještě dost a nabrat zkušenosti," doplnila teprve čtrnáctiletá Keclíková, která dosud nestartovala ani ve Světovém poháru.

Neúčast zraněné Ledecké obě mrzela. "Je vždycky škoda, když nejede. Ester je pro nás motivací," shodly se a Šonková na účet české i světové hvězdy dodala: "Ester je úžasná, Ester je legenda, Ester je pojem. Je skvělé, co dokázala."

Mistrovství světa ve snowboardingu - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Loginov (Rus.), 2. Fischnaller (It.), 3. Sobolev (Rus.), 4. Kim Sang-kjom (Korea), ...v kvalifikaci 43. Počinek, 46. Brůžek.

Ženy: 1. Jörgová (Něm.), 2. Nadyršinová (Rus.), 3. Dujmovitsová, 4. Rieglerová (obě Rak.), ...v kvalifikaci 35. Šonková, 43. Keclíková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články