Metalové okénko únor

Metalové okénko únor

Tisk

mo 200Nejkratší měsíc roku za námi a před námi rekapitulace toho, co se událo v metalovém světě. Koláž interpretů je roztodivná a i proto věřím, že každý si přijde na svoje.

 

 

Američtí nestoři death metalu Cannibal Corpse vydají 16. dubna svou patnáctou studiovku, která ponese název Violence Unimagined. Další novinkou je oznámení, že kapela do svého středu přijala novou posilu a to kytaristu Erika Rutana, známého z Morbid Angel, Ripping Corpse a Hate Eternal. V poslední zmíněné kapele zůstává nadále plnohodnotným členem. Pokud máte tuhle kapelu rádi a máte na to žaludek, omrkněte klip k Inhumane Harvest:

Tento rok se dočkáme i třinácté studiové desky britských metláků Cradle Of Filth. Album se bude jmenovat Existence Is Futile, ale podrobnější informace prozatím nejsou. 

mo cradle of filth

Lamb Of God loni v červnu vydlai vynikající eponymní album a letos hodlají vydat jeho deluxe edici se třemi disky – deskou s bonusovými songy, live verze alba a DVD Lamb Of God - Live From Richmond, VA. A jako třešničku na dortu za tímto oznámením přichází dosud nevydaná skladba Ghost Shaped People:

Love And Death, kapela kytaristy Korn Heada, vydala 12. února desku Perfectly Preserved a z ní nám servíruje písničku The Hunter. Možná vás k poslechu naláká účast Keithe Wallena z Breaking Benjamin:

Začátek února přinesla nové album i kapela Foo Fighters. Jde o jejich desátou studiovku, najdeme na ní devět písniček a k No Son Of Mine nám rovnou přináší i videoklip:

Norský titán Abbath vstoupil do studia, aby nahrál třetí plnohodnotné album – a to deska Outstrider vyšla teprve před necelými dvěma roky.

 

mo abbath

Basák KoRn Fieldy si v době pandemie jede se svým projektem Stillwell a zásobuje nás klípkama z desky Supernatural Miracle. Nejnovější videoklip je k pohodové písni Alright Alright:

Přestože to vypadalo, že eponymní deska německé legendy Rammstein z roku 2019 znamená konec kapely, opak je pravdou. V době pandemie nahrálo toto uskupení své osmé studiové album.

Portugalci Moonspell vydali 26. února svou třináctou studiovku pod názvem Hermitage a k ní přihodili rovnou i klip k The Hermit Saints:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mandrage: Akustické turné jsme chtěli udělat jinak, než ostatní kapely a teď hrajeme divadlo!

Mandrage 200Kapela Mandrage má za sebou první čtyři koncerty svého akustického turné. Za čtrnáctiletou existenci kapely je to poprvé, co se na podobné turné vydala. Koncerty reflektující historii kapely je možné navštívit v divadlech ve vybraných městech Č...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak se ve válce utváří mentalita lidí?

moralni dilema 200Druhá světová válka stále patří k nejčastěji zkoumaným historickým skutečnostem.  Anglický historik Michael Burleigh, od něhož známe již Nové dějiny Třetí říše a Pozemské mocnosti, však v objemné, více než sedmisetstránkové knize MOR...

Divadlo

Klec bláznů – nová stálice v repertoáru Švandova divadla?

klec blaznu200Švandovo divadlo je moje oblíbená pražská scéna, a když mi přišla pozvánka, ve které stálo, že chystají hru s prvky drag show, říkala jsem si, že tohle tedy vážně musím vidět. Už sám název – Klec bláznů – zní dostatečně zajímavě, aby podnítil...

Film

TERRY GILLIAM VZPOMÍNÁ A BAVÍ

Gilliameska perexRežiséra (a předtím také herce) Terryho Gilliama snad není třeba představovat. Začínal jako člen legendární komediální skupiny Monty Python, podílel se – nejdříve animovanými vsuvkami - na všech jejích televizních i filmových počinech...