Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihostroj chce udržet jádro týmu. Michálek a Kryštof podepsali nové smlouvy

Ještě před vrcholem aktuální sezony musí vedení volejbalistů Jihostroje myslet na sezonu následující. Těsně před play-off UNIQA extraligy přichází první várka podpisů nových kontraktů se stávajícími hráči, kterým měla po sezoně smlouva vypršet. Jihostroj se dohodl na prodloužení spolupráce se zkušenými oporami Petrem Michálkem a Martinem Kryštofem.

„Nejsme klub, který by každý rok obměňoval celý mančaft. Zakládáme si na fungující partě a chceme držet jádro týmu pohromadě. Proto jsme moc rádi, že jsme se ještě před play-off dohodli s našimi dlouholetými oporami na pokračování spolupráce pro další období,“ komentuje generální manažer volejbalistů Českých Budějovic Robert Mifka první úspěšná vyjednávání.

Jednatřicetiletý reprezentační smečař Petr Michálek podepsal smlouvu na další dvě sezony. V profesionální kariéře nikdy neoblékal jiný dres než jihostrojácký. Na jihu Čech hraje už svou třináctou sezonu a v historickém žebříčku mu v českobudějovickém klubu patří čtvrté místo podle počtu odehraných sezon. Pokud v Jihostroji odehraje další dvě sezony, dotáhne se na třetího Jiřího Voříška.

Spolehlivé výkony zajistily novou smlouvu také Martinu Kryštofovi. Osmatřicetileté libero podepsalo kontrakt na další dva ročníky. Bývalá opora české reprezentace je stálicí na svém postu už šestou sezonu v Jihostroji. Do nejužší špičky nejlepších liber patří Kryštof v rámci celé UNIQA extraligy. Od příští sezony se zařadí mezi 29 volejbalistů, kteří odehráli v našem klubu sedm sezon a více.

„Jednání samozřejmě pokračují i s dalšími hráči naší stávající soupisky, jejich jména budeme postupně zveřejňovat,“ vysvětluje Robert Mifka, který musí už před vrcholem této sezony intenzivně pracovat na podobě kádru pro ročník 2021/22. Ze současné soupisky mají kontrakt pro další sezonu také nahrávač Miguel Ángel de Amo a smečař Daniel Šulista.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, tým, Petr Michálek, Martin Kryštof, volejbalista, Česká volejbalová extraliga mužů, Robert Mifka, Česko, Jiří Voříšek, České Budějovice, Miguel Ángel de Amo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj chce udržet jádro týmu. Michálek a Kryštof podepsali nové smlouvy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.