Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

I pod střechou dokáže pršet. Enviropol má nové sprinklery proti požárům

PR článek

Až osm tisíc litrů vody se za jedinou minutu dokáže valit z nových sprinklerů, které si nedávno nechala do svého závodu nainstalovat jihlavská firma Enviropol. Ta se v krajském městě Vysočiny věnuje zpracování elektroodpadu.

„Do skladovacích boxů jsme v první fázi nainstalovali poloautomatický hasicí systém, na který se mohou připojit hasiči a který ochrání konstrukci střechy před požárem,“ informovala manažerka jihlavského závodu Enviropol Pavla Marušová.

Firma tak přišla s dalším opatřením, jak zabránit rozšíření ohně v závodu. „V okamžiku, kdy je pod střechou více než 74 stupňů, sprinkler se otevře, tím naruší tlak v celém systému a tlakový spínač v čerpadlech začne nabírat a posílat do systému neuvěřitelné množství vody. Za jedinou minutu z celkem 272 hlavic vytryskne osm tisíc litrů vody,“ popsala Marušová s tím, že voda rozžhavený elektroodpad ochladí a zabrání tak šíření požáru.

Firma tím reaguje zejména na březnový požár, ke kterému v jihlavském závodě došlo. „Mrzí nás to a velmi intenzivně hledáme cestu k tomu, aby se podobná událost neopakovala,“ řekla Marušová. Nově nainstalované sprinklery jsou pouze první fází celého nového hasicího systému, ve druhé fázi budou odborníci v areálu Enviropolu budovat technický kontejner s čerpadly a nadzemní ocelovou nádrž na vodu o objemu téměř 300 metrů krychlových.

Závod si také od univerzity ze Zlína nechal zpracovat výzkumnou zprávu. Zajímal se o to, čím nejlépe elektroodpad hasit. „Zjistili jsme, že skvělá je pěna, ale další testy prokázaly, že voda, která se teď při požárech začne valit ze sprinklerů, bude efektivnější,“ dodala Marušová.

Za tehdejší požár v Enviropolu mohl akumulátor, který je v dnešní době součástí už téměř každého elektrozařízení. Podle zprávy hasičů k žádnému pochybení ze strany závodu nedošlo.

Ohodnoť článek

Štítky Enviropol, sprinkler, střecha, elektroodpad, požár, ENVIROPOL s.r.o., Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I pod střechou dokáže pršet. Enviropol má nové sprinklery proti požárům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.