2. 3. 2021 | Daniel Ryl

CEB - SPA 2:7 - Návrat do čela tabulky

50., úterý 2. 3. 2021
České Budějovice - Sparta CEB - SPA
České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Plášil, Štencel, Slováček, Kubíček – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman, Z. Doležal – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, Alderson.
Sparta: Machovský – Polášek, Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, O. Němec, Kalina – Rousek, Horák, Řepík – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Buchtele, Pech, Říčka – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.
Branky a nahrávky: 20. Vydarený, 46. Z. Doležal (Plášil, R. Přikryl) – 7. Košťálek (Sukeľ, Dvořáček), 21. Kudrna (Sobotka), 25. Kudrna (Sobotka, Tomášek), 30. Košťálek (Sobotka, Horák), 49. Rousek (Kudrna, Horák), 51. Dvořáček (Sukeľ), 59. Řepík (Tomášek, Horák). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:7.
Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače zvládli poslední venkovní utkání základní části na ledě Českých Budějovic na jedničku, když zvítězili jednoznačně 7:2. O vítězství se dvěma góly postarali zejména obránce Jan Košťálek a útočník Andrej Kudrna, díky nimž se náš tým vrací alespoň prozatím do čela extraligové tabulky.

Fotogalerie

Komentář

Sparta vstoupila do utkání na jihu Čech s Matějem Machovským v brance, ale ten v úvodu zápasu nijak vážně zasahovat nemusel. Už první výraznější šanci však dokázali využít sparťané, když Matúš Sukeľ pobídl po brejku střílejícího Jana Košťálka. Motor měl vzápětí příležitost přesilové hry, při které skóroval, jenže jeho gól kvůli nedovolenému bránění brankáři neplatil.

Za polovinou třetiny Matěj Machovský vychytal zajímavý pokus Václava Karabáčka, zatímco Jan Strmeň na druhé straně likvidoval několik střel v krátkém sledu. Vzpruhou pro domácí bylo vyrovnání Reného Vydareného, který si v závěru úvodního dějství najel od modré čáry mezi kruhy a překonal sparťanského brankáře.


Už po 28 vteřinách prostřední třetiny ujel po straně Andrej Kudrna, jehož rána propadla skulinkou mezi Janem Strmeněm a jeho levou tyčkou. O čtyři minuty později se Andrej Kudrna radoval podruhé, když domácí brankář inkasoval po jeho golfovému úderu! Sparta pokračovala v aktivitě, kterou navýšilo vyloučení Zdeňka Doležala. To dokázal potrestat střelou od modré čáry Jan Košťálek.

Sparta sice začala druhou polovinu třetiny vyloučením, jenže před trestem Adama Poláška i při něm orazítkovala brankovou konstrukci! Narůstající tlak našeho týmu další výraznější šance nepřinesl, proto se stav do sirény nezměnil.


Už po dvou minutách závěrečné části putoval na trestnou Tomáš Dvořák, ale jeho trest domácí nevyužili, přestože střely z Plášilovy a Aldersonovy hole sparťanského brankáře prověřily. Z hranice brankoviště se však prosadil Zdeněk Doležal, jenž našel prostor nad Machovského ramenem, čímž dodal domácímu týmu naději. Tu však zmenšilLukáš Rousek, jenž se dostal do samostatného úniku po pobídce Romana Horáka a vzápětí našel skulinku mezi Strmeňovými betony.

Domácí brankář navíc o chvíli později vyjel z branky, načež ztratil puk, který David Dvořáček po přihrávce Matúše Sukeľa poslal do odkryté sítě. Českým Budějovicím už nepomohla ani trenérská výzva. Následné šance domácích další branky nepřinesly, zato v závěru ještě upravil skóre kapitán Michal Řepík, jenž korunoval vítězství 7:2.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (Madeta Motor Č. Budějovice): "Odehráli jsme výbornou první třetinu, ale nebyli jsme dost produktivní. Utkání se zlomilo na začátku druhé části. Nemůžeme dostávat takové góly od soupeře, jakým je Sparta. Rozdíl mezi týmy se ukázal také v přesilovkách. Sparta to trefí, my to netrefíme. Klukům nemůžu upřít snahu, ale dostáváme laciné góly a děláme zbytečné chyby. Nejsme dost zkušení."

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Zápasy proti týmům ze spodní poloviny tabulky se nám v poslední době moc nedařily, proto jsme rádi za výsledek. Po vydařeném utkání v Třinci jsme chtěli odehrát dobré utkání, což se nám podařilo. Některé situace jsme odehráli malinko lehkovážně, ale Machovský chytal spolehlivě."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!