InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Program tenistů je připravený. Rozhodne vyšší moc

Organizace akcí ze zimní termínové listiny tenistů v celé České republice je na amatérské úrovni do odvolání pozastavena. Pokud by se dneškem otevřely možnosti ke sportovním aktivitám, tenis v jihočeské oblasti by mohl začít ihned plnit svůj program. Soutěže, které řídí Jihočeský tenisový svaz, jsou rozlosované. Další termíny jsou také vesměs známé. Včetně letních turnajů jednotlivců kategorie B, které znají od mladšího žactva po dospělé i své pořadatele.

Za všechny však stále rozhoduje vyšší moc, způsobená celosvětovou pandemií. „Soutěže družstev pro letošní rok jsou rozlosované, termíny všech letních oblastních přeborů jednotlivců i jejich pořadatele jsme také určili," potvrdil předseda Jihočeského tenisového svazu Miloslav Hlaváček.
Řekl, že se v letošním roce neuskuteční mezinárodní trojutkání žactva do 12 a do 14 let Horní Rakousy - Dolní Bavorsko - Jihočeský kraj. Třicátý ročník akce, která nemá ve vztazích tří regionů obdoby, se po roce opět nekoná. Hrát se mělo v Českých Budějovicích už loni na jaře. Později se zvažoval termín v září, opět to však nešlo. „Rozhodnutí všech tří stran o tom, že se letos trojutkání hrát nebude, je definitivní," upřesnil předseda jihočeských tenistů.
Jihočeský tenisový svaz také čeká na možnost vyhlásit Kanáří naděje za rok 2020. Zatím k tomu podmínky zdaleka nejsou. „Nemůžeme čekat dlouho," je si vědom předseda Miloslav Hlaváček. „Zároveň však chceme vyhlášení uspořádat tradičně, abychom nepřipravili naše naděje o všechny pocty."
Soutěže družstev v jihočeské oblasti jsou připravené tak, jak to bylo v minulosti běžné. Tedy včetně postupů i sestupů. Do 31. ledna nahlásily kluby a oddíly včetně Pelhřimova a Humpolce z Vysočiny své týmy pro jednotlivé soutěže ve všech kategoriích. Následně připravil krajský tenisový svaz po rozlosování i rozpis všech soutěží. Miloslav Hlaváček upřesnil, že všechny podklady jsou na stránkách krajského svazu jihocesky.cztenis.cz.
„Současné omezení kontaktů i další opatření kolem pandemie u nás respektujeme. Celou sezonu jsme také připravili za dodržování všech hygienických opatření," ujistil Miloslav Hlaváček. „Jsme si vědomi, že může stejně jako loni dojít k redukci celého programu. Pak bychom postupovali podobně jako v loňském roce." Loni svaz redukoval soutěže jen pro ty, kteří hrát chtěli. Postupy i sestupy v rámci oblasti byly zrušeny.

Oblastní přebory jednotlivců 2021
Kategorie   Termíny      Pořadatel
Baby          12. – 13. 6.   Jiskra Třeboň
Ml. žactvo  22. – 24. 5.   TK Písek
St. žactvo  12. – 14. 6.   TK Pelhřimov
Dorost       22. – 24. 5.   LTC České Budějovice
Dospělí      12. – 14. 6.   LTC Tábor 1903

-jts-

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Karlík 

    Reagovat

     

    Rozhodne Bureš

    Vloženo 3.3.2021 21:15:48

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Buďte v klídku a pinkněte si v garáži.

    Vloženo 3.3.2021 06:38:02

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace