Vyškov: Podpora spolků pokračuje. Bude o půl milionu vyšší

03.03.2021 10:13

Štědrá podpora volnočasové a spolkové činnosti ze strany vyškovské radnice pokračuje.

Vyškov: Podpora spolků pokračuje. Bude o půl milionu vyšší
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Ostatně i schválený rozpočet na letošní rok navýšil prostředky v rámci Programu města Vyškova pro poskytování dotací o půl milionu korun. Každoročně chodí na městský úřad desítky žádostí. Velmi často i ze strany místních částí Vyškova.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Dotace neziskovým organizacím jsou stanovené ve výši 8,4 milionu korun. „Přidali jsme dalších 300 tisíc oproti předchozímu roku. Také rezervu na individuální dotace jsme navýšili, konkrétně o 200 tisíc korun. Ačkoliv máme napnutý rozpočet, na neziskový sektor myslíme. Nemůžeme a ani nechceme podporu jejich činnosti zastavit,“ potvrdila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Peníze směřují zejména do tělovýchovy a sportu, vzdělání a vědy, kultury či ochrany životního prostředí. A to právě i do zmiňovaných vyškovských místních částí, jejichž spolky radnice opakovaně finančně podporuje. Osadní výbory místních částí tak zůstávají podle místostarosty Josefa Kachlíka, který je má nově ve své gesci, důležitějším partnerem. „Řešíme problematiku nejrůznějších oprav, dopravy či životního prostředí. Představy osadních výborů se snažíme postupně naplňovat. Někdy jde o drobné zásahy za několik tisíc korun, jindy o investice na mnoho let,“ zmínil místostarosta Kachlík.

Vznikla tak například dokumentace na kompletní rekonstrukci opěrných stěn a utěsnění dna vodní nádrže v Rychtářově. „Potýká se s únikem vody. Podařilo se rovněž finalizovat záměr výstavby nové splaškové kanalizační sítě pro Pařezovice. V uplynulých měsících jsme také zajistili nové odstavné plochy pro parkování osobních aut u víceúčelového hřiště v Hamiltonech nebo naproti rychtářovské mateřské škole,“ připomněl místostarosta.

Na začátku prosince zároveň došlo k odfrézování, srovnání a zasypání povrchu recyklátem v případě pařezovické lokality ve směru k přehradě, na které se otáčejí auta. „Jednalo se o zhruba 70 metrů čtverečních, práce vyšly na 18 tisíc korun,“ informoval o další investici místostarosta Kachlík.

Zmínil například i poskytnutí individuální investiční dotace přesahující 450 tisíc korun na nízkoteplotní plynový infrazářič pro Tělocvičnou jednotu Sokol Dědice, která věnuje velké úsilí především práci s dětmi a mládeží. Tamní halu trápilo nespolehlivé a energicky nákladné vytápění, zima bývala nejen judistům, kteří představují největší tamní základnu, ale i třeba gymnastkám nebo volejbalistům. „V loňském roce jsme zároveň poskytli dotaci Tělovýchovné jednotě Sokol Opatovice na opravu jeviště a vybraných prostor v kulturním domě. Navázala na předchozí rozsáhlé opravy. Organizace právě v loňském roce oslavila 100 let od založení, v místní části podporuje kulturní i sportovní život. Jsme proto rádi, že jsme mohli čtyřsettisícovou dotací pomoci,“ poznamenala místostarostka Šulcová.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…