Saka v Arsenalu navazuje na Pirese i Rosického. Jeho přihrávky jsou jako od Giggse, Bergkampa či Scholese...

Saka v Arsenalu navazuje na Pirese i Rosického. Jeho přihrávky jsou jako od Giggse, Bergkampa či Scholese...

Málokterý teenager je nyní v Premier League sledovaný tak ostře a pozorně jako devatenáctiletý středopolař s nigerijskými kořeny ve službách Arsenalu Bukayo Saka.

Kanonýři si perspektivního mladíka, jehož vzorem je Thierry Henry, zavázali dlouhodobým kontraktem až do léta 2024. "Londýn je mým domovem, Arsenal mým týmem," pronesl záložník.

Ten si na Emirates Stadium vybral číslo 7, čímž navázal na odkaz Alexise Sáncheze, Tomáše Rosického či Roberta Pirese. "Jsem tak nadšený, že jsem ho získal. Je to věc, o které sníte, a zároveň myslíte na legendy. Je to vážně velká čest,“ doplnil Deníkem Sport citovaný reprezentant Albionu.

Ten, jenž předtím nosil na zádech cifru 77, sice oslaví dvacáté narozeniny až v úvodu září, nicméně už nyní je pro třináctinásobného mistra Anglie mimořádně důležitý.

K tomuto datu odehrál v sezoně Premier League 1866 minut a k tomu je třeba přičíst také dalších pět startů v anglických pohárových soutěžích a čtyři vystoupení v Evropské lize.

Ve všech soutěžích už měl Saka prsty ve 12 brankách (6 gólů a 6 asistencí). Jen pro srovnání - jeho vrstevníci Mason Greenwood z Manchesteru United či Callum Hudson-Odoi z Chelsea mají mnohem slabší čísla.

"Ze Saky se stává kompletní hráč,“ libuje si osmatřicetiletý španělský manažer Mikel Arteta, který vládne áčku od prosince roku 2019.

Mladého kolegu Aubameynga, Lena, Xhaky, jenž čeká v Premier League na jubilejní padesátý zápas (mělo by se tak stát na půdě Burnley) už vyzdvihují i klubové legendy jako Robin van Persie či Cesc Fábregas.

"Saka je tak dobrý. Na svůj věk je vyspělý a inteligentní. Hráč, co dokáže změnit zápas," pronesl nyní třiatřicetiletý špílmachr ve službách Monaka.

"Sakovy přihrávky jsou jako od Ryana Giggse, Dennise Bergkampa či Paula Scholese. Naprostá klasa. Není to vůbec jednoduché, abyste se to jako hráč naučil, ale v jeho podání to vypadá sakra jednoduše. Takové věci svedou jen velcí hráči," přidal na iSport.cz sedmatřicetiletý rodák z Rotterdamu, jenž zářil v barvách Arsenalu v letech 2004 - 2012.

Aktuálně svítí u jeho jména na transfermarkt.com cena 40 milionů eur, což není vůbec špatné.

Podcast: Skandál v zápase Chelsea - United a óda na Coufala. Je Guardiola přeceňovaný?

Zdroj: isport.blesk.cz