Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Výměna, které nechybělo nic. De Minaur udolal po 44 úderech soupeře, ten nevěřícně zahodil raketu

Australan Alex De Minaur dobíhá míček. foto: ČTK

Rotterdam - Tenisové umění, za něž by se nestyděli ani nejlepší tenisoví obranáři historie, předvedl australský tenista Alex de Minaur. Ten v utkání se svým krajanem Johnem Millmanem (6:1 a 6:4) ubránil nevídané a následně zakončil výměnu trvající 44 úderů vítězným forhendem.
  14:05

V jednadvaceti letech má na svém kontě čtyři tituly na turnajích ATP ze Sydney, Atlanty, Ču-chaje a Antalye a v žebříčku mu náleží 23. místo. Ne nadarmo je De Minaur považovaný za jednu z největších vycházejících hvězd australského tenisu.

Australan Alex De Minaur dobíhá míček.
10. Alex de Minaur - Rodákovi ze Sydney patří aktuálně 18. příčka v žebříčku...

Svůj um ukázal tenista španělsko-uruguayského původu i na halovém turnaji v Rotterdamu. V utkání s krajanem Johnem Millmanem předvedl neuvěřitelnou sérii obranných balonů, které proti svému soupeři ustál.

V závěru výměny se mladý talent vymanil z obrany a skvělou výměnu o 44 úderech zakončil vítězným forhendovým útokem. Frustrovaný Millman jen odhodil raketu, dal si ruce v pás a nechápavě se usmíval výkonu jednadvacetiletého protihráče.

Dalším v řadě, kdo se bude snažit překazit De Minaurovi cestu za pátým titulem na mužském okruhu ATP, bude v osmifinálovém duelu Japonec Kei Nišikori. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!