TOPlist

Ohebný smartphone od Xiaomi o sobě dává vědět. Podívejte se na první fotografie

Xiaomi Mi Mix 4 2

S ohebnými telefony to výrobci myslí vážně, soudě podle úspěchů, jaké zaznamenali pionýři v této oblasti, konkrétně Samsung a Motorola. Korejský gigant si už nějakou dobu pěstuje řadu Galaxy Z, kde přírůstky Galaxy Z Fold 2 a Galaxy Z Flip sklízejí zasloužené ovace. Motorola se svým modelem Razr 5G takovou díru do světa neudělala, ale alespoň pomáhá prosadit nový trend. Není divu, že o ohebných telefonech uvažuje také Apple či Xiaomi.

Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max
Patent Xiaomi Mi MIX 4 Pro Max

Právě Xiaomi má podle spekulací v letošním roce uvést na trh ohebnou novinku. Podle Rosse Younga z Display Search bude ohebný telefon od Xiaomi zařazen do řady Mi MIX pod názvem Mi MIX 4 Pro Max.

Fold Mate Xs ohebny telefon
Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate Xs

Nepřehlédněte – Samsung Galaxy Z Fold 2 recenze: otevřené okno do budoucnosti

Známe také dodavatele displeje, který není dle dřívějších spekulací Samsung, ale China Star Optoelectronics Technology (CSOT), což je dceřiná společnost TCL.

Podle analytika to ale neznamená, že Samsung nebude dodávat Xiaomi displeje, jen to nebudou ty ohebné. Design Xiaomi Mi MIX 4 Pro Max by měl být podobný Huawei Mate XS. Velikost displeje se odhaduje na 6,38″, přičemž chybět by neměl ani vyjíždějící selfie fotoaparát.

Aktualizováno 18. března

Server GizmoChina.com zveřejnil několik fotografií testovací makety modelu Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max, které potvrzují starší spekulace a dávají nahlédnout do konstrukce celého zařízení. Rozměrově nápadně připomíná právě Samsung Galaxy Fold a dá se očekávat, že vnější displej bude mít „nudlovitý“ poměr stran.

Vzhledem k tomu, že bychom se oficiálního představení měli dočkat až v druhé polovině tohoto roku, je jasné, že v Xiaomi na vývoji tohoto produktu stále ještě pracují.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku