IT SECURITY NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na IT bezpečnost a související témata. #security #bezpečnost #ITSECNN

Nová generace odborníků na kyberbezpečnost vyroste na Mendelově univerzitě v Brně

lock security green

Sledujeme neustálý vzestup kybernetických hrozeb a zlatý věk hackerů. Na konci ledna dokonce týdenní počet kyberútoků na jednu českou organizaci překročil smutnou hranici 800 útoků. Za uplynulých 12 měsíců také vzrostl celosvětový počet útoků na zdravotnictví o zhruba 37 % a v průměru každých 10 sekund se nějaká organizace stane obětí ransomwaru. Z alarmujících čísel jasně vyplývá, že kybernetická bezpečnost je kritickým oborem.

Kyberbezpečnostní společnost Check Point Software Technologies proto spolupracuje s Mendelovou univerzitou v Brně a v rámci bakalářského studia nabízí studentům předmět Bezpečnostní technologie (EBC-BT). Mendelova univerzita v Brně tak patří do prestižní společnosti více než 100 univerzit z více než 50 zemí, které jsou součástí celosvětového vzdělávacího programu Check Point SecureAcademy.

Garanty profesního programu Administrace IS/ICT jsou za Mendelovu univerzitu prof. Ing. Cyril Klimeš, CSc. a Ing. Jiří Balej, Ph.D. Za kyberbezpečnostní společnost Check Point povede výuku Peter Kovalčík, Regional Director, Security Engineering EE, který se podílel na řadě významných mezinárodních bezpečnostních projektů a je specialistou na firewally, IPS, DLP, prevenci hrozeb nebo nástroje pro analýzu bezpečnostních incidentů.

Studijní program Bezpečnostní technologie je zaměřen na praktickou výuku a studenti se mimo jiné naučí instalovat firewall, vytvářet a implementovat bezpečnostní zásady nebo nastavit bezpečný přístup k podnikovým datům. Naučí se také nainstalovat, konfigurovat a řešit pokročilé problémy v operačním systému Gaia, stanovit úroveň zabezpečení a reakce na incidenty, monitorovat provoz, vyhodnocovat a zastavit hrozby, nastavit pokročilé ochranné prvky a mnoho dalšího.

Check Point SecureAcademy je komplexní vzdělávací kyberbezpečnostní program pro univerzity. Studentům umožňuje vyzkoušet v praxi nejmodernější bezpečnostní technologie a připraví je na skutečné výzvy. Check Point v rámci svých vzdělávacích programů nabízí i herní prvky a různé hackerské výzvy nebo interaktivní hry na útočníky a bezpečnostní experty.