Novým šéfdramaturgem produkce Stream je Petr Cífka. Daniel Strejc se vrací jako externí kreativní producent

Hana Holubová 3. listopadu 2020

Produkce Stream české internetové jedničky Seznam.cz získává od listopadu novou posilu. Do čela týmu, který přináší tuzemských internetovým uživatelům vlastní neotřelé pořady a seriály, nastupuje Petr Cífka. Ve Streamu bude mít Cífka na starosti tvorbu autorského videoobsahu, který by měl vznikat nejen pro videoportál Televizeseznam.cz, ale z části také pro terestrickou Televizi Seznam. Jako externí kreativní producent se vrací do produkce Stream Daniel Strejc, který tuto pozici zastával jako internista dva roky, a to do dubna 2020.

Petr Cífka přichází z Czech News Center, kde pracoval tři roky jako šéf videoobsahu, kde produkoval a režíroval pořady jako Branky, body, kokoti, Prostor X, Rudej Fanda, Tattoo polepšovna, Moje svoboda, Kapitán Říp a mnoho dalších. Předtím pracoval tři roky jako šéfredaktor Prima COOL, kde se věnoval i rozvoji sociálních sítí a výrobě virálních videí. Působil i jako šéf obsahu a produktu v on-lineu Burda Digital nebo jako editor Nova.cz. Cífka se dlouhodobě věnuje i filmové publicistice, je spoluautorem knih Encyklopedie akčního filmu a Encyklopedie komiksového filmu a patnáct let provozuje vlastní filmový web MovieZone.cz. Zároveň je spoluautorem Křišťálovou lupou oceněného blogu 1000 věcí, co mě serou a blogu Poslední důvod, proč se nezabít, jež byly s úspěchem převedeny na prkna Divadla Pod Palmovkou.

„Stream považuji od nepaměti za jedničku mezi českými internetovými televizemi, proto mě nabídka řídit jeho kreativní rozvoj velmi polichotila a nadchla. Doufám, že se nám podaří udělat s tou novou generací videoformátů – jak se tak říká – pořádný bordel nejen napříč českým internetem,“ říká Petr Cífka.

„Jsem velice rád, že jsme se s Petrem domluvili na spolupráci, od které očekávám především výrazný obsahový rozvoj a pestrost v rámci online formátů. Zároveň se nám společně naskýtá velká příležitost díky vysílání Televize Seznam vybrané formáty nabídnout divákům i v rámci terestrického vysílání,“ říká ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Daniel Strejc, který má svoji producentskou kariéru spojenou s filmy jako jsou Přes prsty, Padesátka, Krásno nebo Zakázané uvolnění a online seriály Skoro na mizině, Vyšehrad, Přijela Pouť, Skvrna, Hasičárna Telecí, Lajna, Lajna 2, bude externím kreativním producentem, který bude mít na starost vývoj hrané tvorby.

„Domluvili jsme se s Danielem, že navážeme na jeho předcházející velmi úspěšné působení na Streamu, nyní v podobě externí spolupráce. Společně se zaměříme na hranou tvorbu pro rok 2021 a já osobně se na spolupráci s Danielem moc těším,“ dodává Mikula.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích